Gullashsuppe.

Gullashsuppe.

Ingredients

  • 1 pk bacon i tern
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 stort løg hakket
  • 3 gulerødder skrællede og skåret i tern
  • 250 g champingnoner
  • 300-400 gr skært oksekød fx bov – skåret i tern á ca. 2 x 2 cm
  • 2 spsk paprika
  • ½-1 tsk chilipulver eller efter smag
  • ½ tsk kommen – kan udelades eller erstattes af stødt spidskommen
  • 1 lille ds tomatpure
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 L bouillon – evt. vand + 2 okse bouillonterninger
  • 4-5 store kartofler skrællede og skåret i tern á ca 2 x 2 cm
  • 1 rød peberfrugt hakket
  • salt og peber
  • evt 100 g flødeost

Instructions

  • Varm en stor gryde op og svits bacon heri. Når baconstykkerne er brune og sprøde tilsættes hvidløg, løg og gulerødder. Sauter grønsagerne et par minutter – brænder de fast i bunden, kan der tilsættes lidt ekstra fedtstof. Oksekød i tern tilsættes og stykkerne svitses i ca. 1 minut. Herefter tilsættes paprika, chilipulver, kommen, tomatpure, salt og peber. Der røres godt rundt i gryden et par minutter, så krydderier og tomatpure ristes af. Herefter hældes hakkede tomater og bouillon ved. Læg låg på gryden, bring den i kog og lad den simre i 1-2 timer, men gerne længere. 30 minutter før servering tilsættes kartofler i tern og peberfrugt samt champignoner til suppen. Lad suppen simre i yderligere 30 minutter til kartoflerne er møre. Smag til med salt og peber. Suppen kan evt. serveres med en klat creme fraiche og et drys friskhakkede krydderurter på toppen og godt brød til.
  • Note. Ønskes en mere cremet konsistens, så kan suppen jævnes ved at tilsætte ½ bæger flødeost/friskost (naturel eller med smag) inden servering. Det giver en lækker, cremet suppe.

Notes

4 pers