LAKS MED BACONSVØB M. SPINAT OG STEGTE BØNNER MED HASSELNØDD

LAKS MED BACONSVØB M. SPINAT OG STEGTE BØNNER MED HASSELNØDD

Ingredienser
  

  • 800 g Laks i skiver/stykker
  • 2 pk. bacon
Grønsager
  • 1 ps. frisk el. frosen spinat
  • 1 ps. frosne bønner
  • 100 g hasselnødder
Krydderurte mayo
  • 2 pastauriserede æggeblommer
  • 1,5 dl rapsolie
  • citronsaft af ½ citron
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ tsk. honning
  • 2-3 spsk.hakkede kryderurter basilikum.
  • salt & peber

Method
 

  1. Flå skindet af lakse stykkerne og rul to skiver bacon om hvert stykke, så det er hel dækket. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir og stille den i ovnen ved 220 grader i 15-20 min. til laksen er sprød, men ikke længere tid end 15-20 min, for ellers bliver laksen tør.
  2. Damp spinaten i ca. 5 min i en gryde med tætlukket låg ved at smelte lidt smør i bunden af gryden og lægge spinaten her i med låg på. el. som anvist på pakken. Smages til med salt og peber.
  3. Hæld æggebommerne i en skål og mål olien af i en lille kande. Tænd elpiskeren og pisk i blommerne, lad olien hælde/dryppe i lidt ad gangen i en tynd stråle, imens du pisker kraftigt ellers skilder den. Gør dette til al olien er hældt i. Stop elpiskeren og bland hvidløg, krydderurter, citronsaft, honning og salt og peber i og pisk det sammen. Stilles koldt indtil servering.
  4. Kog bønnerne 1-2 min. lad vandet dryppe helt af. rist de hele hasselnødder på en tør pande og hak dem herefter. Steg nu bønnerne på en varm pande i lidt olie et minutstid. Drys de hakkede nødder over ved servering.

Noter

8 pers