Wienerschnitzel

Wienerschnitzel med braskartofler - ærter - skysovs

Ingredienser
  

  • 4 kalveschnitzeler á ca. 150 g
  • 1 æg
  • mel
  • rasp
  • ansjoser benfri sild dåse konserves
  • høvlet peberrod
  • kapers
  • ærter
  • salt
  • peber
  • smør til stegning
  • 100 g smør til skysovs
  • dl. bouillon eller kartoffelvand

Sådan gør du
 

  • Bank schnitzelen ud, så den er meget tynd
  • Slå et æg ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen.
  • Kom lidt mel på en tallerken.
  • Hæld en passende mængde rasp op på en tallerken, og tilsæt
  • salt og peber, og bland det med en gaffel.
  • Vend først schnitzelen i mel.
  • Schnitzelen vendes så i det sammenpiskede æg, og vendes herefter
  • i raspen.
  • Panden opvarmes til (5 af 10), smør kommes på, og når det
  • er blevet nøddebrunt, kommes schnitzelerne på.
  • Steges 6-7 min.på hver side (skal være sprød).
  • Schnitzlerne lægges på et fad, og ansjoser/benfri sild - høvlet peberrod
  • og kapers lægges ovenpå.
  • En "dreng" er åbenbart en skive citron hvor høvlet peberrod kapers og
  • ansjoser/benfri sild anbringes ovenpå.
  • Skysovs.
  • Kom smør på panden, og lad det brune. Kom herefter 1dl. bouillon på
  • panden, og kog panden af i 4 - 5 min.
  • Si skyen over i en sovseskål

Noter

4 pers