Dagen i forvejen: Saltning
Soigner andelårene
Gnid lårene godt ind i hakket hvidløg, rosmarin, citronskal, sukker, salt og peber
Læg lårene i en frysepose og lad dem hvile i køleskabet i et døgns tid
På dagen: Confitering
Børst krydderurter, citronskal, salt og peber af lårene
Læg lårene i en passende gryde og dæk med fedtstof
Lad lårene simre i olien i ca. 3 timer - jeg havde komfuret stående på 2/9 - alternativt smides gryden/et fad i ovnen under et stykke staniol ved ca. 90 grader
Tag gryden af varmen
Fisk lårene op af fedtstoffet og læg dem i en skoldet beholder
Si fedtstoffet og hæld det over lårene
Noter og anretning
Lårene kan nu holde sig i køleskabet, da der intet ilt slipper ind til lårene. Lårene bliver tilmed bedre med tiden.
Når du skal bruge lårene graver du dem blot op af fedtet og steger dem 10-15 min. i ovn eller på pande - nemmere bliver det sgu da ikke at få perfekte andelår!