Go Back

lækker kold kartoffelsalat og hjemmelavede broccolisalat.

Ingredienser
  

  • Kold kartoffelsalat
  • 1 kg nye danske kartofler
  • 200-300 g sprøde og friske danske tomater
  • 1 frisk dansk agurk/ 2-3 skoleagurker
  • 1-2 friske danske peberfrugter
  • Et par forårsløg
  • 200-300 g nye danske ærter
  • Evt. asparges til at pynte med
  • Dressing vinaigrette
  • 3/5 spsk god olivenolie
  • spsk god eddike (jeg brugte hvid balsamico)
  • spsk ravigottesauce (erstat evt. med almindelig sennep og lidt honning)
  • Frisk dild
  • Frisk persille
  • Salt/peber
  • Broccolisalat med bacon
  • 1 hoved broccoli
  • 2 store æbler
  • 1 lille dåse ananas
  • 50 g rosiner kan udelades
  • 150 g bacon
  • 250 ml creme fraiche 18 %
  • 1,5 dl mayonnaise gerne hjemmelavet
  • 1 stor spsk sukker
  • 2 spsk citronsaft

Method
 

  1. Kartofler
  2. Skyl og rens kartoflerne grundigt
  3. Læg kartoflerne i en gryde med rigeligt saltet vand og eventuelt et par dildkviste
  4. Kog kartoflerne i 10-12 minutter efter størrelse
  5. Tag kartoflerne af varmen, og lad dem blive i gryden i 5-10 minutter i det varme vand
  6. Kartoflerne er færdige når du kan stikke en nål ubesværet igennem, men skridtet inden kartoflerne er helt "smattede"
  7. Sæt kartoflerne på køl til de skal bruges (skal det gå stærkt kan koldt vand bruges til nedkøling)
  8. Når kartoflerne skal bruges, skæres de i mundret størrelse
  9. Hæld kartoflerne i en stor skål
  10. Grøntsager
  11. Bælg ærterne
  12. Skyl og rens grøntsagerne
  13. Hak grøntsagerne i mindre stykker, som du finder passende (hak lige forårsløgene fint for dine medspiseres skyld)
  14. Hæld grøntsager og ærter i skålen med kartofler og bland nænsomt
  15. Dressing
  16. Skyld krydderurterne og hak dem meget fint
  17. Bland olie og eddike sammen, og rør grundigt til det har en homogen masse.
  18. Tilsæt ravigottesauce og rør igen
  19. Hæld krydderurter i dressingen og rør godt rundt
  20. Smag til med salt og peber
  21. Tilsæt dressingen lige inden servering i skålen med kartofler og grøntsager, og rør rundt, så dressingen fordeles nogenlunde ligeligt
  22. Broccolisalat med bacon
  23. Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sukker og citronsaft .
  24. Smag til med lidt salt, peber, sukker og lidt ekstra citronsaft - dressingen skal være lidt sødlig.
  25. Åben din dåse med ananas, hæld ananasstykkerne i en skål og læg rosiner i blød i lagen fra ananas - de skal ligge i blød i en halv times tid.
  26. Skær bacon i små stykker/tern og steg den sprød
  27. Skyl og rens broccolien grundigt, og skær/pil den i små broccolibuketter.
  28. Skær æbler i mundrette bidder (du kan skrælle æblet, hvis du foretrækker dette) .
  29. Hæld broccolibuketter, æblestykker, rosiner og ananasstykker i dressingen, og vend den sammen - lad den stå på køl til den skal spises.

Noter

4 pers