lækker kold kartoffelsalat og hjemmelavede broccolisalat.

lækker kold kartoffelsalat og hjemmelavede broccolisalat.

Ingredienser
  

  • Kold kartoffelsalat
  • 1 kg nye danske kartofler
  • 200-300 g sprøde og friske danske tomater
  • 1 frisk dansk agurk/ 2-3 skoleagurker
  • 1-2 friske danske peberfrugter
  • Et par forårsløg
  • 200-300 g nye danske ærter
  • Evt. asparges til at pynte med
  • Dressing vinaigrette
  • 3/5 spsk god olivenolie
  • spsk god eddike (jeg brugte hvid balsamico)
  • spsk ravigottesauce (erstat evt. med almindelig sennep og lidt honning)
  • Frisk dild
  • Frisk persille
  • Salt/peber
  • Broccolisalat med bacon
  • 1 hoved broccoli
  • 2 store æbler
  • 1 lille dåse ananas
  • 50 g rosiner kan udelades
  • 150 g bacon
  • 250 ml creme fraiche 18 %
  • 1,5 dl mayonnaise gerne hjemmelavet
  • 1 stor spsk sukker
  • 2 spsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Kartofler
  • Skyl og rens kartoflerne grundigt
  • Læg kartoflerne i en gryde med rigeligt saltet vand og eventuelt et par dildkviste
  • Kog kartoflerne i 10-12 minutter efter størrelse
  • Tag kartoflerne af varmen, og lad dem blive i gryden i 5-10 minutter i det varme vand
  • Kartoflerne er færdige når du kan stikke en nål ubesværet igennem, men skridtet inden kartoflerne er helt "smattede"
  • Sæt kartoflerne på køl til de skal bruges (skal det gå stærkt kan koldt vand bruges til nedkøling)
  • Når kartoflerne skal bruges, skæres de i mundret størrelse
  • Hæld kartoflerne i en stor skål
  • Grøntsager
  • Bælg ærterne
  • Skyl og rens grøntsagerne
  • Hak grøntsagerne i mindre stykker, som du finder passende (hak lige forårsløgene fint for dine medspiseres skyld)
  • Hæld grøntsager og ærter i skålen med kartofler og bland nænsomt
  • Dressing
  • Skyld krydderurterne og hak dem meget fint
  • Bland olie og eddike sammen, og rør grundigt til det har en homogen masse.
  • Tilsæt ravigottesauce og rør igen
  • Hæld krydderurter i dressingen og rør godt rundt
  • Smag til med salt og peber
  • Tilsæt dressingen lige inden servering i skålen med kartofler og grøntsager, og rør rundt, så dressingen fordeles nogenlunde ligeligt
  • Broccolisalat med bacon
  • Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sukker og citronsaft .
  • Smag til med lidt salt, peber, sukker og lidt ekstra citronsaft - dressingen skal være lidt sødlig.
  • Åben din dåse med ananas, hæld ananasstykkerne i en skål og læg rosiner i blød i lagen fra ananas - de skal ligge i blød i en halv times tid.
  • Skær bacon i små stykker/tern og steg den sprød
  • Skyl og rens broccolien grundigt, og skær/pil den i små broccolibuketter.
  • Skær æbler i mundrette bidder (du kan skrælle æblet, hvis du foretrækker dette) .
  • Hæld broccolibuketter, æblestykker, rosiner og ananasstykker i dressingen, og vend den sammen - lad den stå på køl til den skal spises.

Noter

4 pers