Om Byen

Byen

Lindum – en lille landsby der er omgivet af Lindum skov på den ene side, og Tjele Langsø på den anden.

Landsbyen har et godt fællesskab, som også giver rigtig gode rammer for nye tilflyttere til byen. I landsbyen findes Landsbykulturhuset, idrætsforening, samt pensionistforening og en mandeklub.

Lindum har egen boldbane i hjertet af byen, hvor man kan samles om forskellige sportslige aktiviteter. Der er også en nyere legeplads på boldbanen. 

 

Beliggenhed og busforbindelser

Lindum er beliggende cirka 23 km fra Viborg og 16 km fra Hobro og der kører bus til begge byer (rute 64) se ruteplan her.

Derudover kører der også bus mellem Lindum – Klejtrup – Møldrup – Skals – Viborg (rute 766) se ruteplan her

 

Skole, dagpleje og børnehave

Dagpleje

Der er ingen off. dagplejere i Lindum – MEN dog er der en privat. Susannes-Skovtrolde Privat Pasningsordning som er beliggende i Lindum skov mellem Lindum og Klejtrup. 

Børnehaver 

Í udkanten af Lindum by ligger Skovbørnehaven Høndruphus. Børnehaven er beliggende lige i udkanten af skoven, væk fra trafikkerede veje. Her er der høj til himmelen og naturskønne omgivelser, hvor børnene kan trives. Børnene bliver inddraget i mange af hverdagens gøremål og opbygger dermed mange kompetencer til fremtiden. Derudover er børnene med til at passe de dyr som er i børnehaven (kat, kanin, geder, og høns) og lærer dermed også om de blødere værdier. Læs mere her eller se aktiviteterne på facebook

Der er også Langsø Børnehave i Vammen. Børnehaven er en lille privat børnehave, som pt. har plads til 35 børn. Børnehaven hører under Langsø Friskole. Langsø Børnehave: www.langsoe-boernehus.dk

Skole

Skolen i Lindum blev lukket i 2000 og børnene i lokalområdet  går nu som udgangspunkt i skole i Klejtrup:  Læs mere på brattingsborgskolen.aula.dk ( 0.-6. kl.) og  Møldrup: Læs mere på moeldrup-skole.aula.dk (7.-10. kl.) Her kan børnene køre med bussen 766. 

Derudover er der mulighed for at vælge Friskolen i Vammen: Vammen friskole: www.langsoe-friskole.dk. Her kan børnene køre med bus 64. 

 

Sammenhold i Lindum

Mødestederne i byen er Landsbykulturhuset, kirken, boldbanen/klubhus og petanqebanerne. Der er idrætsforening og pensionistforening i byen. Der er lavet en legeplads i byen med godkendte legeredskaber(på boldbanen).  

Der er hyppigere udskiftning i borgerene i byen i de seneste år og derfor er det vigtigt at vi gøre noget for at skabe og opretholde et sundt og sammenholdende fælles lokalsamfund. (2023)