Bechamelsauce
Ingredienser 1 portion ca. ½ liter Bechamelsauce Smør 50 g Hvedemel 4 spsk Mælk ½ liter Fintrevet muskatnød 1 tsk Groft salt ½ tsk Sådan gør du Bechamelsauce Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom mel i og lad det bage sammen med smørret under omrøring, i ca. 15 … Læs videre Bechamelsauce
Grillet broccoli og blomkål
1 broccoli1 blomkål1 dl olivenolie1 dl coconut Aminos (i stedet for Soya eller tamari)½ tsk saltmasser af peber.ca ½ dl Sesamfrø Skyl broccoli og blomkål og del det i større buketter. Bland Olie, Soya erstatning og salt og peber og bland det derefter grundigt med grøntsagerne. Masser det gerne lidt ind.Drys herefter gavmildt med sesamfrø.Fordel i foliebakken … Læs videre Grillet broccoli og blomkål
Grillede tomater
Ingredienser 8 blommetomater på stilk Olivenolie Groft salt Balsamico Oregano Sådan gør du Tomaterne skylles forsigtigt, men uden de falder fra stilken. Det er pænest ud, når du kan anrette de færdiggrillede tomater direkte på stilken. Dup dem let tørre med et rent viskestykke eller et stykke køkkenrulle. Læg derefter tomaterne i en alubakke. Dryp dem med … Læs videre Grillede tomater
Stegt rosenkål
Ingredienser 300-400 g rosenkål 100 g tørsaltet bacon 50 g hasselnødder (grofthakkede) 1 æble En håndfuld bredbladet persille Evt. et skud citronsaft Sådan gør du Fjern de yderste blade fra rosenkålene og skær dem i kvarte. Skær baconen ud i stykker på ca. 1×1 cm. og steg det på en pande til det begynder at få lidt farve, men stadig ikke er helt sprødt. Tilsæt … Læs videre Stegt rosenkål
Sprøde knoldsellerikroketter med mozzarellaost
½ knoldselleri (ca 500-600 gram)50 g mozzarellaost3 æg1 tsk salt1 knsp friskkværnet sort peber Sådan gør du: Sådan laves knoldsellerikroketterne Forvarm ovnen til 160 grader. Skær skrællen af knoldsellerien med en skarp kniv. Snit knoldsellerien i grove stykker, så dekan køres gennem det mellemste rivejern i foodprocessoren. Alternativt kan knoldsellerienrives manuelt på et rivejern. I … Læs videre Sprøde knoldsellerikroketter med mozzarellaost
Tryllekartofler
Ingredienser 4 bagekartoffel 300 g hvidløgsflødeost 4 skiver bacon 1 løg, finthakket 1 tsk timian, tørret 1 spsk olivenolie 1 håndfuld frisk timian, til pynt Kartoflerne skrubbes rene og skylles grundigt, hvorefter de prikkes gennem skrællen med en gaffel og derefter bages hele i ovnen ved 175 grader varmluft i 1 – 1 1/2 time. … Læs videre Tryllekartofler
Mango og avocadosalat
Ingredienser 150 g hvid quinoa 75 g pillede edamamebønner 125 g rucola 2 mango, skåret i tern 2 avocado, skåret i tern 50 g cashewnødder, saltede og grofthakket Mangodressing 100 g mango, blød og moden, skåret i tern 1 fed hvidløg 1 tsk ingefær, fintrevet 0,50 tsk røget paprika 1 spsk fishsauce 1 øko lime, … Læs videre Mango og avocadosalat
Butterdejsstænger med pesto
Sprøde og nemme butterdejsstænger med pesto og revet ost. En skøn brødsnack som kan serveres til alt lige fra supper eller tapas. Antal: 12 styk. De her butterdejsstænger med pesto er skønne at servere til alt lige fra tapas, suppe, gryderetter, forretter, sundere snacks eller som appetizer fx til højtider og fest. Ja, de her stænger … Læs videre Butterdejsstænger med pesto
Jordskokkechips
Ingredienser til jordskokkechips er: 6-8 jordskokker – afhængig af størrelse5 deciliter fritureolieGroft saltTørret timian Sådan laver du lækre jordskokkechips i olie i gryde: Jordskokkerne vaskes grundigt og besværlige knolde skæres fra. Husk at børste jordskokkerne, så du får jorden ud af alle kroge på dem. Snit derefter jordskokkene i helt tynde skiver, hvor du med … Læs videre Jordskokkechips
Hjemmelavet mayonnaise
Ingredienser 2 pasteuriserede æggeblommer 1 teske sennep evt. Maille’s sennep med honning 1 teskefuld eddike lys eddike, jeg bruger en hvidvinseddike 2 deciliter rapsolie salt og friskkværnet peber helst hvid peber Sådan gør du Kom de pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med sennep og eddike. Pisk det forsigtigt sammen, og begynd så at piske olien ind i massen. Det skal ske helt stille … Læs videre Hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet Burgerdressing
Ingredienser 1½ dl mayonnaise 1 dl creme fraiche 18% 1 dl ketchup 1½ spsk sød sennep enten den fra Heinz, som hedder Mild New York Deli Style eller French’s Classic Yellow 14 skiver syltede agurker (agurkesalat) svarende til 4 spsk 1/4 løg ½ tsk paprika Salt Peber Sådan gør du Kom de syltede agurkeskiver og 1/4 af et løg i en minihakker og kør, indtil du har hakket det fint. … Læs videre Hjemmelavet Burgerdressing
Pommes frites
INGREDIENSER ca. 6 bagekartofler olie til friture salt efter smag FREMGANGSMÅDE Bagekartofler skrælles og skæres til pommes frites. Derpå udvandes de i koldt vand, som man skifter et par gange i ca. 1 time. Kog derpå kartoflerne i saltet vand til de er næsten møre. Tag dem op og lad dem køle af på et viskestykke. Kog dem … Læs videre Pommes frites
Lette flutes
Ingredienser 3 dl mælk25 g gær3 spsk. olie1½ tsk. saltca. 450 g melsammenpisket æg til pensling drys efter smag Sådan laver du lette flutes Hæld den ”lunede” (max 30 grader) mælk over smuldret gær, olie og salt i dejskålen. Pisk omkring halvdelen af melet i væsken, og ælt derefter så meget mel i dejen, som … Læs videre Lette flutes
Spidskålssalat med æble og avocado
Ingredienser 1 lille spidskål elller en halv stor spidskål 1 stort æble eller 2 små 1 avocado skåret i mindre tern Dressing 4 spiseskefulde olivenolie 1 teskefuld sennep 1 spiseskefuld honning Lidt citronsaft friskpresset salt og friskkværnet peber Sådan gør du Skær det nederste stykke af spidskålen og del derefter kålen i kvarte. Det træge rodstykke kasseres, og derefter snittes spidskålen så fint som ønsket. Æble deles i kvarte, kernehuset skæres … Læs videre Spidskålssalat med æble og avocado
Hasselback kartofler
Ingredienser 800 gram kartofler 50 gram smør 2 teskefulde salt rosmarin Sådan gør du Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Skræl kartoflerne og skyl dem under vandhanen. Skær eventuelt lige lidt af bunden, så kartoflerne står bedre på bagepladen. Kunsten med hasselback kartoflerne er, at skære tynde skiver i kartoflen, uden du skærer igennem. Med en skarp kniv … Læs videre Hasselback kartofler
Kyskager
Ingredienser 1 portion ca 40stk Æggehvider 3 Sukker (ca. 1 dl) 85 g Flormelis (ca. 1½ dl)Sådan gør duPisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk til blandingen er sej. Sigt flormelis i og vend det forsigtigt i blandingen. Sæt små toppe (ca. 3 cm i diameter) på 3 plader med bagepapir – brug … Læs videre Kyskager
LØGSOVS
INGREDIENSER 2 løg 50 g smør 2 spsk. hvedemel 4 dl mælk 0,5 tsk. sojasauce Salt Friskkværnet peber LØGSOVS: Finhakket løg svitses i panden med smør, uden at den tager farve. Drys mel over og kom mælk i, lidt ad gangen, under omrøring. Lad saucen koge på svag varme i ca. 10 min. Tilsæt soja, salt … Læs videre LØGSOVS
Kartoffelmos
Ingredienser Kartoffelmos 1 kg kartofler (helst ikke nye kartofler) 1 dl sødmælk (gerne opvarmet så mosen ikke afkøles) 100 g vesterhavsost (eller lignende) 250 g smør 1 drys revet muskatnød salt hvid peber Sådan gør du Kartoffelmos Skær de skrællede kartofler i mindre stykker, og kog dem i let- eller usaltet vand, indtil de er helt møre. Hæld vandet fra og sæt gryden tilbage på blusset. Ryst gryden … Læs videre Kartoffelmos
Bacondressing
1 pakke bacon 4 dl cremefraiche 18% 2 pres citronsaft 2 spsk ketchup 2 spsk sød chilisauce 1 tsk sød paprika salt peberblanding Steg baconen sprød enten på pande eller i microovn. Når den er helt afkølet, hakker du den med en skrap kniv, så den næsten bliver til krymmel. Cremefraiche hældes i en skål. … Læs videre Bacondressing
tilbehør Beef Wellington INGREDIENSER Madeirasauce 1 skalotteløg 1 stilk frisk timian 25 g smør til stegning 2 dl madeira (hedvin) 5 dl kalve- eller oksebouillon saltpeber Grønkålschips 300 g frisk grønkål 1 spsk.flagesalt 3 spsk.olivenolie Grønkålschips Skyl og rib grønkål, og riv bladene i mindre stykker. Vend dem med salt og olie på en bageplade … Læs videre
Bagt kartoffelmos med bacon
Ingredienser 2,5 kilo kartofler 1½ dl mælk 2 spsk smør ½ tsk hvid peber 1 tsk salt 350 g bacon i tern 1 mellem rødløg 100 g revet ost Evt. purløg som pynt Kog kartoflerne i 15 min, tilsæt mælk, smør, peber og salt – pisk det sammen med en … Læs videre Bagt kartoffelmos med bacon
Glaserede gulerødder og rødløg med timian
Ingredienser 6-8 gulerødder 3-4 rødløg 1 spiseskefuld smør 2 spiseskefulde balsamico 2 teskefulde sukker gerne rørsukker 1 deciliter hønsefond 1 håndfuld timian frisk, eller 2 teskefulde tørret salt og friskkværnet peber Sådan gør du Skær top og bund af gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Pil rødløgene, og del dem i grove stykker. Smelt en god klat smør på en varm pande, og når det er brust af … Læs videre Glaserede gulerødder og rødløg med timian
champignonsauce
Ingredienser 250 g champignon1 løg25 g smør2 spsk. hvedemel2 dl fond eller god bouillon½ tsk. paprika1 dl portvin eller madeira2 spsk. tomatkoncentrat1 spsk. balsamicoeddike1 tsk. gelé1 dl flødesalt og peberevt. lidt kulørPynt: hakket persille Sådan gør du Rens champignonerne, og skær dem i kvarte. Hak løget. Svits champignon og løg i smør, til champignonerne er … Læs videre champignonsauce
Polenta (Grundopskrift)
Ingredienser: 12.5 dl. Vand 1 spsk. Salt 300 gram Majsgryn Opskrift: Bring vandet i kog i en høj gryde. Tilsæt saltet og rør så majsgrynene i med en stor grydeske. Det skal foregå langsomt og lidt efter lidt, så kogningen ikke afbrydes, for så bliver der nemt klumper. Lad majsen koge mør i 45 min. … Læs videre Polenta (Grundopskrift)
Knuste kartofler med hvidløg og parmesan
Hjemmelavede rugbrødschips – genialt (opskrift)
BAGTE KARTOFFELSKIVER MED FETACREME OG BACON
Blomkålssalat med parmesan og rødløg
KARTOFLER, BLÅSKIMMELOST OG GRØNNE ASPARGES
Bagte gulerødder med italiensk bacon og urter
SPRØD KYLLINGESALAT MED MANGO OG BLADSELLERI
lækker kold kartoffelsalat og hjemmelavede broccolisalat.
Græsk kartoffelfad
4 pers
Hjemmelavet frisk pasta
4-6 pers
BRUSCHETTA MED GRILLEDE ASPARGES, OST OG PARMASKINKE
4 pers