champignonsauce

Ingredienser

250 g champignon
1 løg
25 g smør
2 spsk. hvedemel
2 dl fond eller god bouillon
½ tsk. paprika
1 dl portvin eller madeira
2 spsk. tomatkoncentrat
1 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. gelé
1 dl fløde
salt og peber
evt. lidt kulør
Pynt: hakket persille

Sådan gør du

  1. Rens champignonerne, og skær dem i kvarte.
  2. Hak løget. Svits champignon og løg i smør, til champignonerne er gyldne.
  3. Tilsæt fond, paprika, madeira, tomatpuré, balsamico og gelé.
  4. Rør hvedemelet jævnt med fløden, og rør det i.
  5. Kog saucen op, og lad den simre ca. 5 min. under omrøring. Giv evt. saucen lidt kulør.
  6. Smag til med salt og peber.

4 pers