Lindum Kirke

Lindum Kirke 2023

Lindum kirke ligger ca. 22 km nordøst for Viborg og ca. 14 km sydvest for Hobro i Lindum Sogn i Viborg Kommune. Det tidligere Nørlyng Herred, Viborg Amt. Den består af kor og skib fra romansk tid samt senere tilbygget tårn mod vest og våbenhus mod syd. De romanske mure er af granitkvadrer på skråkantsokkel. De oprindelige vinduer i nord er ligesom korbuen og begge døre med halvsøjler bevaret . Ved den tilmurede norddør er kapitælerne mandshoveder. 

Tårnet er af munkesten og har gavle i nord og syd. Det stammer fra den senere middelalder. På tårnmuren ses Christian Ditlev Lüttichaus og hans hustru Helle Trolle Urnes initialer samt årstallet 1739. Våbenhuset, som er af mursten, er langt yngre end tårnet. Korgavlen er omsat i nyere tid; på den ses en kvader med et mandshoved i ophøjet relief. 

Det indre har bjælkeloft. Altertavlen er fra 1924. Dens ramme er udskåret af P. Skovgaard fra Viborg med maleri af Larsen Lund. Døbefonten er af granit og i romansk stil. 

På kirkegården rejstes 1917 et mausolæum over lærer Poulsen, Lindum, bekostet af hans søn.

Mere om Lindum Kirke her: https://da.wikipedia.org/wiki/Lindum_Kirke

Lindum sogn hører til Vammen-Lindum-Bigum pastorat, så vi har altså fælles præst med Vammen og Bigum. Besøg pastoratets hjemmeside: lindumkirke.dk

Og evt. aktuelt om Lindum sogn her: http://sogn.dk/lindum/

Lindum kirke set sydfra 2023