hjemmelavet medister
Fremgangsmåde Rør farsen grundigt med krydderier, æggehvider og kartoffelmel og tilsæt suppe indtil farsen har en relativt blød konsistens. Den må ikke være flydende, men bestemt heller ikke for fast. … Læs videre hjemmelavet medister
Hjemmelavet julemedister med bacon
Ingredienser 500g hakket svine- og kalvekød , mindst 15 % fedt 100g bacon i tern 1½tsk. salt 2 stk løg ca.150g 2 stk æg 1 dl hønsebouillon 2½ cl cognac … Læs videre Hjemmelavet julemedister med bacon
Medister med sennep-flødestuvet grønkål og sauterede æbler
Medisterpølsen: Prik medisterpølsen jævnt med en gaffet og steg den gylden på alle sider i lidt smør på en pande. Læg pølsen i et ovnfast fad og steg den ca … Læs videre Medister med sennep-flødestuvet grønkål og sauterede æbler
Gammeldags oksesteg
Ingredienser 6 personer Oksesteg 50 g Smør 1 snørret oksesteg af ca. 1¼ kg Oksetykkam 2 Skrællede gulerødder (ca. 150 g) 2 stilke Bladselleri (ca. 75 g) 1 Løg i grove stykker (ca. 125 g) … Læs videre Gammeldags oksesteg
Okseragout med grøntsager
Ingredienser Tilberedning
Ærterisotto
Det skal du bruge Sådan gør du
RISOTTO MED SVAMPE
INGREDIENSER 2 l hønsebouillon (eller vand)2 skalotteløg20 g smør600 g risotto ris … Læs videre RISOTTO MED SVAMPE
Gammeldags kylling i gryde med persille og agurkesalat
Ingredienser Kylling Sovs Agurkesalat Tilbehør
Vildtfrikadeller med bacon i vildtsauce
Vildtfrikadeller til 5-6 pers.: 700 g. hakket kød af f.eks. buk 100 g. bacon i små tern, stegt sprødt 1 æg 1/2 æble, revet 8 knuste enebær 1 spsk. tørret … Læs videre Vildtfrikadeller med bacon i vildtsauce
GLASERET SKINKE
Ingredienser personer 8 GLASERET SKINKE bayonneskinke 4 kg laurbærblade 4stk hele peberkorn 8stk GLASERING brun farin 350 g dijonsennep 8 spsk. COLESLAW spidskål 1stk blomkål ½ stk gulerødder. 4 stk … Læs videre GLASERET SKINKE
Chili con Carne
Ingredienser Chiliblanding 2 tsk. tørret chili 4 tsk. røget eller sød paprika 2 tsk. spidskommen 2 tsk oregano 1 tsk kanel 1 tsk. sort peber 1 tsk salt 1/2 stjerneanis Chilismør 50 g smør 1 dl rapsolie 1/3 af dine 5 chili – skåret i ringe 2 laurbær 1 spsk. ketchup 1 spsk. Worcestershire sauce … Læs videre Chili con Carne
grydestegt kalveculotte med sovs
Og med denne fremgangsmåde er du ikke alene sikker på et mørt stykke kalvekød, du får også en virkelig nem og god sovs til kødet. Kernetemperaturen i en grydestegt kalveculotte … Læs videre grydestegt kalveculotte med sovs
Culottesteg på grill
Ingredienser 1 culottesteg, 1,3-1,5 kg 3 fed hvidløg 3 stængler frisk rosmarin 2 spsk flagesalt 4 peberkorn Tag culottestegen ud af køleskabet. Dup den godt af med køkkenrulle for kødsaft … Læs videre Culottesteg på grill
Svinemørbrad i sennepssovs
Ingredienser 1 svinemørbrad afpudset. Smør til stegning 1 bakke champignon eller 1 glas. Kan undværes. 1 rødløg finthakket 1 oksebouillonterning 1 spsk Dijonsennep 4 spsk Engelsk sauce 7½ dl kogende vand 2½ dl piskefløde gerne kaffefløde Salt/peber Jævning 1 håndfuld timian eller estragon (gerne frisk) Tørret kan også bruges. Brug … Læs videre Svinemørbrad i sennepssovs
Kyllingeburger
Ingredienser 500 g hakket kylling 1 rødløg, finthakket 1 fed hvidløg, presset 1 æble, groftrevet 1 æg 0,50 øko citron, saft og skal herfra 1 håndfuld bredbladet persille 0,25 mango, … Læs videre Kyllingeburger
Hjemmelavede burgere
Ingredienser Boller med oliven 3 dl vand 25 g gær 1 tsk salt 2 spsk olivenolie 3 spsk hørfrø 150 g oliven uden sten, grofthakket 100 g fuldkornshvedemel 400 g … Læs videre Hjemmelavede burgere
Husarsteg
Ingredienser Svampefyld 250 gram champignon grofthakkede 2 rødløg finthakket 1 pott timian 1 potte persille 2 spiseskefulde rasp Lidt citronsaft salt og friskkværnet peber Lidt smør til stegning Steg 1,2 kilo nakkefilet salt og friskkværnet peber 1 teskefuld hvedemel Sovs 2,5 deciliter kalvefond 2 teskefulde Maizena 1 spiseskefuld gastrik kan udelades, men giver dybe 1 spiseskefuld engelsk … Læs videre Husarsteg
Brændende Kærlighed
Ingredienser Kartoffelmos Bacon & løg med Cognac 300 g italiensk pancetta – eller god bacon (gerne i helt stykke) 6 stk stor skalotte løg 1 dl Hønseboullion 1 sjat Cognac 1 god klat smør 1 sjat Olivenolie (til stegning) Garniture Syltede rødbeder Frisk … Læs videre Brændende Kærlighed
Brændende kærlighed – med mere grønt
Kartoffelmos Skrællede melede kartofler 1 kg Vand 1 liter Madlavningsfløde 8% 1 dl Groft salt 1 tsk Sennepsdressing Madlavningsfløde 8% 1 dl Dijonsennep 4 tsk Groft salt ¼ tsk Stegte … Læs videre Brændende kærlighed – med mere grønt
Frikadeller med brun sovs og rødkål.
Rødkål: 1 rødkål 3 dl. lys eddike 200 gram sukker 1 spsk salt syltekrydderier (5 peberkorn, 2 laurbærblade, 1 kanelstang og 3 nelliker) 2 spsk smør Frikadeller : 1 kg … Læs videre Frikadeller med brun sovs og rødkål.
Beef Wellington
Ingredienser 1 kg oksemørbrad 1 spsk sennep, grov 1 spsk dijon sennep 500 g champignon, finthakket 4 skalotteløg, finthakket 3 fed hvidløg, finthakket 1 tsk timian, tørret 1 trøffel, eller … Læs videre Beef Wellington
Middelhavsgryde
Ingredienser 200 gram champignon i skiver 500 gram kylling inderfilet, i mindre stykker 1 stort løg finthakket 3 fed hvidløg i tynde skiver 1 rød peberfrugt i små tern 2 deciliter rødvin 1 dåse hakkede tomater 0,5 aubergine i mindre tern 0,5 squash i mindre tern 2 deciliter vand 1 bouillonterning gerne høns 1 bundt salvie lidt hakkede blade … Læs videre Middelhavsgryde
Indbagt mørbrad
INGREDIENSER MØRBRAD 1 stk. svinemørbrad 10 g smør 0,5 tsk. salt 1 knivspids peber FARS 250 g hakket svin og kalv 1 stk. æggehvide 0,5 tsk. salt 1 knivspids peber 0,5 stk. løg 3 spsk. fløde 13% 250 g champignon DEJ … Læs videre Indbagt mørbrad
Pandekagepakker med cremet fyld af grønsager & røde linser
Gourmet hotdogs med karryketchup og ristede løgringe
Humdoggus – Hotdog med et twist af varme himmelstrøg.
Grillet skinke med BBQ-rub og mørk rom-glaze
Braiserede svinekæber i mørkt øl med kartoffel-sellerimos
porchetta – flæskesvær for alle pengene
Roastbeef opskrift med bagte kartofler og spidskålssalat
4 pers
Boeuf Bourguignon
4-6 pers
Confit de Canard – confiterede andelår
4 pers
Kalvekotelet på italiensk, med parmaskinke og gorgonzola, ristede bønner med løg og oregano
4 pers
Ølstegt svineskank
4 pers.
Fyldte svinekoteletter med Rodfrugtkompot
4 pers