Chili con Carne
Ingredienser Chiliblanding 2 tsk. tørret chili 4 tsk. røget eller sød paprika 2 tsk. spidskommen 2 tsk oregano 1 tsk kanel 1 tsk. sort peber 1 tsk salt 1/2 stjerneanis Chilismør 50 g smør 1 dl rapsolie 1/3 af dine 5 chili – skåret i ringe 2 laurbær 1 spsk. ketchup 1 spsk. Worcestershire sauce Chili con carne 1 kg. oksebov bryst el. lign. 1 kg hakket oksekød 2 dåser Bønner fx kidneybønner 2/3 af dine 5 forskellige chilier – hakket 3 forskellige peberfrugter 2 gulerødder 2 store rødløg 5 fed hvidløg … Læs videre Chili con Carne
grydestegt kalveculotte med sovs
Og med denne fremgangsmåde er du ikke alene sikker på et mørt stykke kalvekød, du får også en virkelig nem og god sovs til kødet. Kernetemperaturen i en grydestegt kalveculotte skal være cirka 56 grader, hvor den er rosa uden på nogen måde at være rå eller rød. Og et godt tip til stegetiden fik … Læs videre grydestegt kalveculotte med sovs
Culottesteg på grill
Ingredienser 1 culottesteg, 1,3-1,5 kg 3 fed hvidløg 3 stængler frisk rosmarin 2 spsk flagesalt 4 peberkorn Tag culottestegen ud af køleskabet. Dup den godt af med køkkenrulle for kødsaft og lad den tempere på køkkenbordet. Fjern sener fra undersiden af culotten med en skarp kniv og rids fedtet øverst på culotten i tern – … Læs videre Culottesteg på grill
Svinemørbrad i sennepssovs
Ingredienser 1 svinemørbrad afpudset. Smør til stegning 1 bakke champignon eller 1 glas. Kan undværes. 1 rødløg finthakket 1 oksebouillonterning 1 spsk Dijonsennep 4 spsk Engelsk sauce 7½ dl kogende vand 2½ dl piskefløde gerne kaffefløde Salt/peber Jævning 1 håndfuld timian eller estragon (gerne frisk) Tørret kan også bruges. Brug så kun ca.. 1 tsk Sådan gør du Afpuds svinemørbraden ved at befri den for sener og hinder og skær den ud i 8 stykker … Læs videre Svinemørbrad i sennepssovs
Kyllingeburger
Ingredienser 500 g hakket kylling 1 rødløg, finthakket 1 fed hvidløg, presset 1 æble, groftrevet 1 æg 0,50 øko citron, saft og skal herfra 1 håndfuld bredbladet persille 0,25 mango, finthakket 1 spsk mango chutney 1 knivspids cayenne peber 1 håndfuld frisk dild, finthakket flagesalt sort peber, friskkværnet 1 spsk smør, til stegning 1 spsk … Læs videre Kyllingeburger
Hjemmelavede burgere
Ingredienser Boller med oliven 3 dl vand 25 g gær 1 tsk salt 2 spsk olivenolie 3 spsk hørfrø 150 g oliven uden sten, grofthakket 100 g fuldkornshvedemel 400 g hvedemel 1 tsk olivenolie, til at pensle med 1 tsk flagesalt Bøffer til burger 600 g hakket oksekød 3 spsk soltørrede tomater, finthakket 1 tsk … Læs videre Hjemmelavede burgere
Husarsteg
Ingredienser Svampefyld 250 gram champignon grofthakkede 2 rødløg finthakket 1 pott timian 1 potte persille 2 spiseskefulde rasp Lidt citronsaft salt og friskkværnet peber Lidt smør til stegning Steg 1,2 kilo nakkefilet salt og friskkværnet peber 1 teskefuld hvedemel Sovs 2,5 deciliter kalvefond 2 teskefulde Maizena 1 spiseskefuld gastrik kan udelades, men giver dybe 1 spiseskefuld engelsk sauce salt og friskkværnet peber Sådan gør du Klargør champignon og løg som anvist, og hak et par spiseskefulde af henholdvis timian og persille. Sauter … Læs videre Husarsteg
Brændende Kærlighed
Ingredienser Kartoffelmos Bacon & løg med Cognac 300 g italiensk pancetta – eller god bacon (gerne i helt stykke) 6 stk stor skalotte løg 1 dl Hønseboullion 1 sjat Cognac 1 god klat smør 1 sjat Olivenolie (til stegning) Garniture Syltede rødbeder Frisk purløg eller bredbladet persille Sådan gør du Kartoffelmos Bacon & løg med Cognac Skær baconen i små tern og steg gyldne og sprøde over en … Læs videre Brændende Kærlighed
Brændende kærlighed – med mere grønt
Kartoffelmos Skrællede melede kartofler 1 kg Vand 1 liter Madlavningsfløde 8% 1 dl Groft salt 1 tsk Sennepsdressing Madlavningsfløde 8% 1 dl Dijonsennep 4 tsk Groft salt ¼ tsk Stegte grøntsager Smør 20 g Champignoner i halve og kvarte 450 g Porre i tynde ringe (ca. 150 g) 1 Rødløg i tynde både (ca. 150 … Læs videre Brændende kærlighed – med mere grønt
Frikadeller med brun sovs og rødkål.
Rødkål: 1 rødkål 3 dl. lys eddike 200 gram sukker 1 spsk salt syltekrydderier (5 peberkorn, 2 laurbærblade, 1 kanelstang og 3 nelliker) 2 spsk smør Frikadeller : 1 kg hakket kalv/flæsk 25 gram salt 2 løg 1 dl piskefløde 20 gram kartoffelmel peber 2 æg 100 gram smør 2 dl vindruekerneolie Kartofler : 800 … Læs videre Frikadeller med brun sovs og rødkål.
Beef Wellington
Ingredienser 1 kg oksemørbrad 1 spsk sennep, grov 1 spsk dijon sennep 500 g champignon, finthakket 4 skalotteløg, finthakket 3 fed hvidløg, finthakket 1 tsk timian, tørret 1 trøffel, eller trøffelolie 140 g serranoskinke 400 g butterdej 2 æggeblomme Derudover salt sort peber, friskkværnet 1 spsk olivenolie, til stegning 1 spsk smør, til stegning Fremgangsmåde … Læs videre Beef Wellington
Middelhavsgryde
Ingredienser 200 gram champignon i skiver 500 gram kylling inderfilet, i mindre stykker 1 stort løg finthakket 3 fed hvidløg i tynde skiver 1 rød peberfrugt i små tern 2 deciliter rødvin 1 dåse hakkede tomater 0,5 aubergine i mindre tern 0,5 squash i mindre tern 2 deciliter vand 1 bouillonterning gerne høns 1 bundt salvie lidt hakkede blade 1 bundt rosmarin lidt hakkede blade 1 citron lidt friskpresset saft salt og friskkværnet peber Sådan gør du Start med riste champignon ved en god varme og læg til side. … Læs videre Middelhavsgryde
Indbagt mørbrad
INGREDIENSER MØRBRAD 1 stk. svinemørbrad 10 g smør 0,5 tsk. salt 1 knivspids peber FARS 250 g hakket svin og kalv 1 stk. æggehvide 0,5 tsk. salt 1 knivspids peber 0,5 stk. løg 3 spsk. fløde 13% 250 g champignon DEJ 4 stk. plader butterdej(optøet) 1 stk. æggeblomme FREMGANGSMÅDE Fjern hinderne fra mørbraden, og brun den i smør i et helt stykke på stegepanden. Krydr med salt og … Læs videre Indbagt mørbrad
Pandekagepakker med cremet fyld af grønsager & røde linser
Gourmet hotdogs med karryketchup og ristede løgringe
Humdoggus – Hotdog med et twist af varme himmelstrøg.
Grillet skinke med BBQ-rub og mørk rom-glaze
Braiserede svinekæber i mørkt øl med kartoffel-sellerimos
porchetta – flæskesvær for alle pengene
Roastbeef opskrift med bagte kartofler og spidskålssalat
4 pers
Boeuf Bourguignon
4-6 pers
Confit de Canard – confiterede andelår
4 pers
Kalvekotelet på italiensk, med parmaskinke og gorgonzola, ristede bønner med løg og oregano
4 pers
Ølstegt svineskank
4 pers.
Fyldte svinekoteletter med Rodfrugtkompot
4 pers