SVINEMØRBRAD MED SVAMPE OG TIMIAN

SVINEMØRBRAD MED SVAMPE OG TIMIAN

Ingredienser
  

  • 2 svinemørbrader
  • 500 g blandede svampe
  • 2 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • ½ bdt. timian
  • 50 g smør
  • lidt olie
  • 4 dl fløde
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • I KØKKENET
  • Afpuds mørbraderne for den store sene, så du undgår, at den gør kødet sejt. Skær mørbraderne i otte bøffer. 2. Rens svampene, og pil løg og hvidløg. Skyl og slyng timian. Knæk svampene i store stykker, og hak løg, hvidløg og timian fint.
  • VED GRILLEN
  • Gør grillen klar til direkte varme. På en kulgrill skal du bruge det antal klargjorte briketter, der kan være i en hel grillstarter.
  • Læg støbejernspanden midt på risten, og tilføj olie og smør. Lad den blive godt varm – det tager omkring fem minutter. Brun svampene med løg, hvidløg og timian, og tag det af.
  • Tilsæt lidt ekstra olie til panden, og brun bøfferne på begge sider. Hæld svampeblandingen tilbage i panden, tilfør fløde, og lad det koge 10-15 minutter. Smag til med salt og peber. Servér rygende varm.
  • TIP
  • Tilfør eventuelt 1½ dl portvin eller rødvin, inden du hælder fløden på. Husk at lade alkoholen fordampe, inden du tilsætter fløde.

Noter

4 pers