
Ingredienser
Method
- Kødet
- Dup kæbeklumperne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun kødet på alle sider, 3-4 minutter i alt. Brun kødet i passende portioner. Brun selleri, gulerod og løg i grove tern. Tilsæt tomaten skåret i kvarte, de brunede kæbeklumper og øl suppleret med vand til det dækker. Skru ned til svag varme og kog under låg i 1¼-1½ time til kødet er mørt.
- Tag kødet op. Kog væsken ind til der er ca. 2½ dl tilbage. Si saucen. Smag den til med salt og peber og jævn den evt. med en meljævning.
- Kartoffel-sellerimos
- Kog kartofler og selleri i tern møre. Hæld vandet fra. Mos kartofler og selleri, fx i en purepresser.
- Varm mælken i gryden. Tilsæt mos og smør. Smag mosen til med salt og peber.
- Grøntsager
- Damp gulerødder og majroer i passende stykker møre i 1 spsk vand tilsat salt.
- Snit porretoppen i meget tynde strimler. Dup dem tørre i køkkenrulle. Varm olien op, men ikke for meget. Frittér porrestrimlerne heri ved jævn varme, så de ikke bliver mørke, men beholder den grønne farve.
- Karamelliserede perleløg
- Dræn perleløgene godt.
- Smelt sukker på panden og tilsæt smør.
- Når karamelmassen er klar, tilsættes perleløgene og vendes til karamellen fæstner på løgene.
- Skinken
- Steg parmaskinken på en tør pande til skiverne bliver sprøde og læg dem over kødet ved servering.
Noter
Bestil kæbeklumper hos slagteren et par dage i forvejen.
4 pers
4 pers