Ingredienser
Kartoffelmos
- 300 g italiensk pancetta – eller god bacon (gerne i helt stykke)
- 6 stk stor skalotte løg
- 1 dl Hønseboullion
- 1 sjat Cognac
- 1 god klat smør
- 1 sjat Olivenolie (til stegning)
Garniture
- Syltede rødbeder
- Frisk purløg eller bredbladet persille
Sådan gør du
Kartoffelmos
Bacon & løg med Cognac
- Skær baconen i små tern og steg gyldne og sprøde over en god varme på en tør pande – eller med lidt olivenolie.
- Skær de løgene i meget fine skiver på en mandolin – eller hak dem blot i mindre tern.
- Tag bacon af panden og stil til side.
- Svits løgene ved på samme pande, lad den karmelisere.
- Tilsæt hønsebouillon og lad det koge godt ind.
- Kom bacon tilbage på panden.
- Skru let op for varmen, kom et godt skvæt cognac på panden og lad det koge ind et øjeblik – du kan også sætte ild til det, hvis du er i det humør.
- Slut af med at tilsætte en klat smør.
- 4 pers