Lindum burger
Ingredienser
- INGREDIENSER
- Burgertilbehør
- 4 gode burgerboller
- Burgerbøffer
- 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
- 5 kiks tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i - hedder Cream Crackers/Biscuits
- 0,5 tsk chili
- 0,5 tsk cayenne pepper
- 1 tsk oregano
- 0,5 tsk løgpulver
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk paprika
- 2 tsk gourmet salt
- Rigeligt med friskkværnet peber
- 1 øko æg
- En sjat fløde
- Dressing med grillede hvidløg
- 1,5 dl mayonnaise 1,5 dl crème fraiche 18 %, 1 helt hvidløg, Citronsaft, salt og peber
- Grøntsager
- 2 blade salat af eget valg fx iceberg, hovedsalat eller romainsalat, 2 bøftomater, 2 løg af eget valg (fx salatløg, alm løg eller rødløg)
- Sprøde løgringe og løgkompot
- 4 løg smør, brun farin
- Orly dej
- 300 g hvedemel 2 tsk. bagepulver, 0,4-0,5 l øl, 3 æg, 1 spsk. gurkemeje, 1 spsk. cayenne
- Grov rasp fx pankorasp, salt og peber, ekstra mel og æg
Sådan gør du
- I KØKKENET
- Dressing med grillede hvidløg
- Mayonnaise og creme fraiche blandes godt, tilsæt halvdelen af de grillede hvidløg og smag til med citronsaft samt salt og peber. Hvis man ønsker en kraftigere smag af hvidløg kan resten af de grillede hvidløg tilsættes.
- Grøntsager
- Salaten skylles godt under koldt vand. Bøftomaterne skæres i skiver, så man får 4 pæne og gode skiver. Løg hakkes fint og grøntsagerne lægges til side til, at burgeren skal samles.
- Sprøde løgringe
- Bland de tørre ingredienser til orly dejen, æggene kommes i et af gangen, mens dejen blandes godt. Tilsæt til sidst øllet til dejen får en konsistens a la pandekagedej. Pil 2 løg og skær i tykke skiver ca. 4 mm.
- Løgkompot
- Pil 2 løg og snit i tynde skiver. I en wok ved lav varme karamelliseres løgene i smør, indtil de er møre. Smag til med salt og friskkværnet peber og evt. brun farin, hvis de skal være sødere.
- Burgerbøffer
- Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen - believe me it works!
- Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
- Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
- Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).
- VED GRILLEN
- Dressing med grillede hvidløg
- Pak det hele hvidløg ind i sølvpapir med en lille smule olie samt salt og peber. Grill pakken ved indirekte varme, indtil de gyldne.
- Sprøde løgringe
- Varm olie i en wok op til omkring 180 grader. Når olien er varm vendes løgene med mel, kommes i den krydrede orly dej, dryppes godt af og friteres i olien, indtil de er gyldne og sprøde. Når de er klar lægges de på fedtsugende papir.
- Burgere
- Giv grillen maksimal varme og læg de formede burgere på grillen og tilbered dem ved direkte varme. Når der kommer klar saft på toppen af burgerne, vendes de og grilles færdig (2-4 min på hver side afhængig af tykkelse). Lad burgerne hvile, så saften i burgerne samler sig. Mens burgerne hviler, ristes burgerbollerne ganske kort på grillen, til de får grillmønster.
- Burgerne samles i efterfølgende rækkefølge: På bunden af burgerbollen lægges den skyllede salat, skiver af bøftomat samt hakket løg. Herpå smøres dressingen. På dressingen lægges de grillede burgere. Burgeren smøres med løgkompotten og toppes med sprøde løgringe. Til sidst lægges toppen af burgerbollen på.
Noter
4 pers