Hvidkålsrouletter

Hvidkålsrouletter

Ingredienser
  

  • 1 stk hvidkål
  • 500 gr svine- og kalvefars
  • 1 dl rasp
  • 1 æg
  • 1 stort løg – fint hakket
  • 1 skive selleri – fint hakket/most
  • 2-3 tsk salt
  • 1-2 tsk peber
  • 2 spsk vand

Sådan gør du
 

  • kog hvidkålet indtil man kan tage, ca 9 hvidkålsblade kogt næsten møre, men så de kan bøjes uden at knække af det.
  • Farsen røres med alle ingredienser og hviler mens kålbladene bliver kolde og afdryppet.
  • På hvert kålblad lægges en pølse fars som pakkes pænt ind. Nogen bruger snor eller en kødnål til at holde det på plads, jeg synes det går fint uden.
  • Brunes i lidt smør på en pande. Når alle sider er brunet, kommes vand ved – halv op med dolmerne – og de simrer ganske stille i 20 -30 min.
  • Imens kan der laves f.eks. lidt råkost, eller som jeg gjorde, stegte rødbeder. Det var egentlig 2 af de bagte rødbeder jeg havde tilovers fra i går, som blev skåret i skiver og vendt i lidt rasp af nogle franske kartofler jeg havde liggende. Steges i ganske lidt olie.
  • Syltede rødbeder er også godt til, men nu havde jeg de stegte i stedet for.
  • Sovsen er en opbagt sovs med kogevandet fra kålen og saften fra panden hvor dolmerne koger.
  • server med evt. gulerodsalat og kartofler

Noter

4 pers