Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- Tærtebund
- 200 g Hvedemel
- 75 g Sukker
- 125 g Smør (koldt)
- 1 Æggeblomme
- Mazarinmasse
- 100 g marcipan
- 50 g Sukker
- 50 g Smør (blødt)
- 1 Æg (str. L)
- Æblemarmelade
- 300 g Æbler
- 0,50 dl Vand
- 100 g Sukker
- Vaniljepulver
- Marengs
- 2 Pasteuriserede æggehvider
- 100 g Sukker
Sådan gør du
- Tærtebunde: Bland mel og sukker. Smuldr smør i dejen, og saml dejen med æggeblommen. Sæt dejen på køl i ca. 30 min.
- Mazarinmasse: Bland marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og tilsæt derefter ægget.
- Æblemarmelade: Skræl æblerne, og skær i stykker, inden de kommes i en gryde med vand, sukker og vaniljesukker. Lad æblerne stå og småsimre, indtil de får en god marmelade/kompot konsistens.
- Pisk æggehviderne med 50 g sukker, indtil de er godt stive, og tilsæt derefter 50 g sukker, og pisk igen til marengsen er sej.
- Rul tærtedejen ud i passende størrelse forme (ca. 6 cm i diameter). Fyld derefter tærterne med mazarinmasse, og bag ved 180°C. i ca. 20 min.
- Fyld æblemarmelade på mazarinkagerne, og dekorer kagerne med marengs (kom evt. marengsen i en sprøjtepose med tyl).
- Hvis du har en gasbrænder, ser det dekorativt ud at brænde marengsen lidt, så den får fin farve (dette kan også gøres i ovnen ved 250°C i få minutter).
- Pynt til sidst med skovsyre på toppen.
Tip
Med denne opskrift kan du også nemt lave én stor tærte (se billeder) i stedet for portionsanretninger. Rul blot tærtedejen ud i en ønsket og passende størrelse form (ca. Ø20).