Ingredienser
- 2 løg, i tern
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 450 g kartofler, i tern
- 500 g rødbede, i tern
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 2 tsk stødt koriander
- 20 g ingefær, fintrevet
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld persille
- 1 dl cremefraiche 18 %
- brødcroutoner
- 3 skiver brød, fx grydebrød
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 1 tsk tørret timian
Fremgangsmåde
Kom alle grøntsagerne i en gryde med olivenolie og sauter under omrøring i 2 minutter ved middelvarme.
Tilsæt grøntsagsbouillon samt stødt koriander og ingefær, læg låg på og lad det simre i 25 minutter.
Blend suppen, til den er cremet og ensartet i konsistensen, smag til med salt og peber og måske lidt mere ingefær.
Server med lækre sprøde croutoner, persille og cremefraiche på toppen.
Brødcroutoner
Skær brød i tern og vend med olivenolie, salt og timian. Rist brødene sprøde på en pande under hyppig omrøring eller bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft grader i 15 minutter til de er sprøde.
4 pers