Ingrediensliste
- 30 g. gær
- 2 dl. sødmælk
- 1 dl. vand
- 100 g. smør
- 1 stk. æg
- 1 spsk. sukker
- 1,5 tsk. salt
- 500 g. hvedemel
- Fremgangsmåde
- Smør smeltes over lav varme. Herefter tilsættes vand og sødmælk.
- Hele blandingen hældes over i en skål eller over i din røremaskine. Det må max have en temperatur på 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
- Gær tilsættes og det hele røres godt sammen.
- Sukker, æg og salt tilsættes.
- Melet kommes i lidt efter lidt og æltes godt sammen. Det er nemmest i en røremaskine. Dejen kan godt virke for våd, men lad dejen køre i røremaskinen ved mellem hastighed i cirka 5-7 min.
- I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes de med det samme.
- Vej bollerne af til 100 g. stykket.
- Form til boller og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem evt. lidt flade.
- Lad dem hæve i 1 time.
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Rør ægget sammen 1 spsk. vand. Pensl forsigtigt bollerne.
- Bag bollerne midt i ovnen, én bageplade af gangen, i ca. 8-10 minutter (alt efter din ovns styrke).
- Lad bollerne afkøle på en bagerist.
12 stk