Brio­che bur­ger­bol­ler

Ingrediensliste

  • 30 g. gær
  • 2 dl. sødmælk
  • 1 dl. vand
  • 100 g. smør
  • 1 stk. æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 500 g. hvedemel
  • Fremgangsmåde
  • Smør smeltes over lav varme. Herefter tilsættes vand og sødmælk.
  • Hele blandingen hældes over i en skål eller over i din røremaskine. Det må max have en temperatur på 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
  • Gær tilsættes og det hele røres godt sammen.
  • Sukker, æg og salt tilsættes.
  • Melet kommes i lidt efter lidt og æltes godt sammen. Det er nemmest i en røremaskine. Dejen kan godt virke for våd, men lad dejen køre i røremaskinen ved mellem hastighed i cirka 5-7 min.
  • I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes de med det samme.
  • Vej bollerne af til 100 g. stykket.
  • Form til boller og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem evt. lidt flade.
  • Lad dem hæve i 1 time.
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Rør ægget sammen 1 spsk. vand. Pensl forsigtigt bollerne.
  • Bag bollerne midt i ovnen, én bageplade af gangen, i ca. 8-10 minutter (alt efter din ovns styrke).
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist.

12 stk