Æbletærte med marengs

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

  • Tærtebund
  • 200 g Hvedemel
  • 75 g Sukker
  • 125 g Smør (koldt)
  • 1 Æggeblomme
  • Mazarinmasse
  • 100 g marcipan
  • 50 g Sukker
  • 50 g Smør (blødt)
  • 1 Æg (str. L)
  • Æblemarmelade
  • 300 g Æbler
  • 0,50 dl Vand
  • 100 g Sukker
  • Vaniljepulver
  • Marengs
  • 2 Pasteuriserede æggehvider
  • 100 g Sukker

Sådan gør du

  1. Tærtebunde: Bland mel og sukker. Smuldr smør i dejen, og saml dejen med æggeblommen. Sæt dejen på køl i ca. 30 min.
  2. Mazarinmasse: Bland marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og tilsæt derefter ægget.
  3. Æblemarmelade: Skræl æblerne, og skær i stykker, inden de kommes i en gryde med vand, sukker og vaniljesukker. Lad æblerne stå og småsimre, indtil de får en god marmelade/kompot konsistens.
  4. Pisk æggehviderne med 50 g sukker, indtil de er godt stive, og tilsæt derefter 50 g sukker, og pisk igen til marengsen er sej.
  5. Rul tærtedejen ud i passende størrelse forme (ca. 6 cm i diameter). Fyld derefter tærterne med mazarinmasse, og bag ved 180°C. i ca. 20 min.
  6. Fyld æblemarmelade på mazarinkagerne, og dekorer kagerne med marengs (kom evt. marengsen i en sprøjtepose med tyl).
  7. Hvis du har en gasbrænder, ser det dekorativt ud at brænde marengsen lidt, så den får fin farve (dette kan også gøres i ovnen ved 250°C i få minutter).
  8. Pynt til sidst med skovsyre på toppen.

Tip

Med denne opskrift kan du også nemt lave én stor tærte (se billeder) i stedet for portionsanretninger. Rul blot tærtedejen ud i en ønsket og passende størrelse form (ca. Ø20).