Hasselnøddekurv
Ingredienser
- 40 g hasselnødder
- 25 g smør
- 2 spsk. glukosesirup
- 50 g rørsukker
- evt chokolade
Sådan gør du
- Bag hasselnødderne i 10-15 minutter ved 150 grader varmluft, til hinderne løsnes og kan gnides af. Kom hasselnødderne på et rent viskestykke og brug det til at gnide hinderne af.
- Kom derefter hasselnøddekernerne i en foodprocessor og blend til det er fint nøddemel. Tilsæt smør, sukker og glukosesirup og kør til det er ensartet.
- Form 4 kugler, som trykkes lidt flade til en cirkel og kommes på en bageplade med bagepapir – lav endelig god afstand imellem dem, da de flyder meget ud.
- Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 9-11 minutter til de er flotte, gyldne og endnu stadig kan bøjes.
- Tag dem ud af ovnen, lad dem køle af i et lille minut (endelig ikke længere) og vend dem over et lille glas, så de får en fin kurveform. Form dem evt lidt til hvis nødvendigt. Lad dem køle helt af.
- De færdigbagte hasselnøddekurve kan pensles med chokolade og fyldes med is og frugt.
Noter
4 pers