Ingredienser
500g hakket svine- og kalvekød , mindst 15 % fedt
100g bacon i tern
1½tsk. salt
2 stk løg ca.150g
2 stk æg
1 dl hønsebouillon
2½ cl cognac
75 g havergryn
½ tsk stødt allehånde
½tsk kanel
½tsk nellike
1 tsk peber
svinetarm 1 m
smør til stegning
Sådan gør du
Rør det hakkede kød sammen med bacon og salt i en skål, til konsistensen bliver sej.
Pil løgene, og riv dem groft. Vend dem i farsen sammen med æg, bouillon, cognac og havregryn. Smag til med krydderier. Lad farsen trække i 15 minutter på køl.
Skyl tarmen igennem med koldt vand. Stop tarmen med farsen – brug en sprøjtepose, en pølsestopper eller en tragt. Stop den ikke for stramt, da kødet udvider sig en smule under stegning. Del evt. medisterpølsen op i mindre pølser med kødsnor.
Lad medisteren simre i en gryde med vand i 10 minutter. Afdryp, og steg den derefter på en pande med smør i 5 minutter på hver side, til den bliver gylden og let sprød.
Servér med f.eks. salat og kartofler.
4 pers