Hjemmelavet julemedister med bacon

Ingredienser

500g hakket svine- og kalvekød , mindst 15 % fedt

100g bacon i tern

1½tsk. salt

2 stk løg ca.150g

2 stk æg

1 dl hønsebouillon

2½ cl cognac

75 g havergryn

½ tsk stødt allehånde

½tsk kanel

½tsk nellike

1 tsk peber

svinetarm 1 m

smør til stegning

Sådan gør du

Rør det hakkede kød sammen med bacon og salt i en skål, til konsistensen bliver sej.

Pil løgene, og riv dem groft. Vend dem i farsen sammen med æg, bouillon, cognac og havregryn. Smag til med krydderier. Lad farsen trække i 15 minutter på køl.

Skyl tarmen igennem med koldt vand. Stop tarmen med farsen – brug en sprøjtepose, en pølsestopper eller en tragt. Stop den ikke for stramt, da kødet udvider sig en smule under stegning. Del evt. medisterpølsen op i mindre pølser med kødsnor.

Lad medisteren simre i en gryde med vand i 10 minutter. Afdryp, og steg den derefter på en pande med smør i 5 minutter på hver side, til den bliver gylden og let sprød.

Servér med f.eks. salat og kartofler.

4 pers