HOT FISKESUPPE MED APPELSIN OG STJERNEANIS
Ingredienser
- 2 spsk hvedemel
- 8 dl vand
- 4 spsk koncentreret hummerfond
- ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
- Madlavningsfløde 8%
- 3 stjerneanis
- ½ tsk sambal oelek
- 1 spsk fintrevet appelsinskal usprøjtet
- 500 g fiskefileter fx torsk eller laks i mindre stykker
- 2 rensede porrer i tynde skiver ca. 200 g
- 1½ tsk groft salt
- Topping
- 100 g grofthakkede rejer
- 2 spsk hakkede friske timianblade
- 1 lille finthakket fed hvidløg
Sådan gør du
- Pisk mel og 2 spsk vand sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af vandet i lidt efter lidt. Bring blandingen i kog under omrøring. Tilsæt fond, madlavningsfløde, stjerneanis, sambal oelek og appelsinskal og bring i kog. Tilsæt fisk og porrer og lad suppen koge ved svag varme i 3-5 min. Smag til.
- Topping
- Bland de hakkede rejer med timian og hvidløg. Server dem til den varme suppe.
- Tip
- Hvis du er til ekstra hot - så tilsæt lidt mere sambal oelek.
Noter
4 pers.