Dej
75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
½ tsk mild paprika
¼ tsk groft salt
50 g smør
1 æggeblomme
1 spsk vand
Pak osten ind
1 kold, rund brie 200g
1 sammenpisket æggehvide – til pensling
Råmarinerede brombær
125 g rensede brombær eller bladselleri
1 spsk flydende honning
1 spsk hakket frisk oregano
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 20 min. ved 200° – tradtionel ovn.
Dej
- Bland mel, paprika og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til det ligner revet ost.
- Saml hurtigt dejen med æggeblomme og vand, og lad dejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Pak osten ind
- Del dejen i 2 portioner, og rul hver portion ud til en rund plade (ca. 20 cm i diameter).
- Anbring osten midt på den ene dejplade og pensl dejen uden om med æggehvide. Læg den anden dejplade ned over osten og rul pladernes kanter tæt sammen.
- Tryk kanten sammen med en gaffel – det er vigtigt at dejen slutter tæt, så osten ikke flyder ud under bagningen.
- Sæt den indpakkede ost på en plade med bagepapir og pensl med æggehvide. Bag osten midt i ovnen.
- Lad den indbagte brie hvile i ca. 10 min. inden I skærer i den.
Råmarinerede brombær
- Vend brombærrene med honning og oregano. Server de råmarinerede brombær sammen med den indbagte brie – den løber ud, når du skærer.