Løgsuppe med ostebrød

Ingredienser

  • 700 g løg, skåret i tern
  • 6 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk rød chili, finthakket
  • 2 tsk timian, tørret
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 8 skiver brød, fx grydebrød
  • 125 g frisk mozzarella, skåret i skiver
  • 2 fed hvidløg, skåret i halve
  • Fremgangsmåde
  • Kom løg, hvidløg og olivenolie i en gryde og sauter ved middelvarme, til løgene er klare og bløde. Tilsæt sukker og rør fortsat godt rundt, til det karamelliserer, og løge­ne bliver lidt mørkere.
  • Kom chili, timian, grøntsagsbouillon og balsamico i gry­den, kog op og lad det simrekoge svagt i 20 minutter. Smag til med salt, peber og evt. mere balsamico.
  • Hviddløgsostebrød
  • Gnid brødskiverne med overskåret hvidløg, fordel skiver af mozzarella på og sæt brødskiverne på en bradepan­de med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter, til osten smelter.
  • Server suppen i skåle med de varme ostebrød til.
  • 4 pers