Ingredienser
- 700 g løg, skåret i tern
- 6 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk sukker
- 1 tsk rød chili, finthakket
- 2 tsk timian, tørret
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 8 skiver brød, fx grydebrød
- 125 g frisk mozzarella, skåret i skiver
- 2 fed hvidløg, skåret i halve
- Fremgangsmåde
- Kom løg, hvidløg og olivenolie i en gryde og sauter ved middelvarme, til løgene er klare og bløde. Tilsæt sukker og rør fortsat godt rundt, til det karamelliserer, og løgene bliver lidt mørkere.
- Kom chili, timian, grøntsagsbouillon og balsamico i gryden, kog op og lad det simrekoge svagt i 20 minutter. Smag til med salt, peber og evt. mere balsamico.
- Hviddløgsostebrød
- Gnid brødskiverne med overskåret hvidløg, fordel skiver af mozzarella på og sæt brødskiverne på en bradepande med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter, til osten smelter.
- Server suppen i skåle med de varme ostebrød til.
- 4 pers