Ingredienser: |
Mandelbund | ||
200 | g. | Mandler |
160 | g. | Flormelis |
4 | Æg | |
mousse | ||
250 | g. | Ren mørk chokolade |
4 | Æggeblomme | |
½ | dl. | Cognac eller Whisky |
7 | dl. | Piskefløde |
Pynt: | ||
50 | g. | ren mørk chokolade |
Sæt ovnen på 200°. Læg bagepapir (fint klippet til) i en springform. Smut mandlerne. Mal dem i en kværn. Bland m/flormelis. Pisk æggehviderne meget stive og vend i mandelmassen.
Kom dejen i springform og bag på næstnederste rille i 20-25 min. Lad den blive kold i formen. Smelt chokolade i vandbad. Pisk fløden stiv. Bland spiritus i chokoladen. Køles meget ned (25-30°).
Rør æggeblommerne i chokolademassen et ad gangen. Bland 1/3 del af flødeskummet i massen og rør godt rundt. Hæld chokoladeblandingen i resten af flødeskummet. Hæld moussen i springformen; ovenpå bunden.
Stil koldt i 6 timer (køleskab) eller en time i fryseren. Pynt med den smeltede chokolade. Stil koldt igen.