Medister med sennep-flødestuvet grønkål og sauterede æbler

Medisterpølsen:

  • 1 stk medisterpølse af god kvalitet
  • 1-2 spsk smør

Prik medisterpølsen jævnt med en gaffet og steg den gylden på alle sider i lidt smør på en pande. Læg pølsen i et ovnfast fad og steg den ca 15 minutter eller indtil kødsaften er klar i en 200 grader varm ovn.

Grønkålen:

  • 4 store håndfulde frisk hakket grønkål – det skal ikke “maskinhakkes”, men må gerne stadig have lidt struktur
  • 5 dl fløde – jeg brugte piskefløde
  • Ca 1½ spsk dijonsennep
  • Salt og peber

Kom kålen og ca 1 dl fløde i en gryde og lad fløden koge ind til en cremet “sovsekonsistens”. Tilsæt 1 dl mere og lad også den koge ind. Fortsæt med at tilsætte 1 dl ad gangen, indtil al fløden er brugt. Smag til med dijonsennep, salt og peber.

Æblerne:

  • 4 æbler – skåret i tynde både
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk tørret timian
  • Salt og peber
  • 4-5 spsk grofthakkede bredbladet persilleblade

Steg æblerne gyldne og møre i lidt smør. Krydr med timian, salt og peber undervejs. Vend æblerne med persilleblade og server.

Endvidere: 

  • Kogte kartofler