Medisterpølsen:
- 1 stk medisterpølse af god kvalitet
- 1-2 spsk smør
Prik medisterpølsen jævnt med en gaffet og steg den gylden på alle sider i lidt smør på en pande. Læg pølsen i et ovnfast fad og steg den ca 15 minutter eller indtil kødsaften er klar i en 200 grader varm ovn.
Grønkålen:
- 4 store håndfulde frisk hakket grønkål – det skal ikke “maskinhakkes”, men må gerne stadig have lidt struktur
- 5 dl fløde – jeg brugte piskefløde
- Ca 1½ spsk dijonsennep
- Salt og peber
Kom kålen og ca 1 dl fløde i en gryde og lad fløden koge ind til en cremet “sovsekonsistens”. Tilsæt 1 dl mere og lad også den koge ind. Fortsæt med at tilsætte 1 dl ad gangen, indtil al fløden er brugt. Smag til med dijonsennep, salt og peber.
Æblerne:
- 4 æbler – skåret i tynde både
- 1 spsk smør
- 1 tsk tørret timian
- Salt og peber
- 4-5 spsk grofthakkede bredbladet persilleblade
Steg æblerne gyldne og møre i lidt smør. Krydr med timian, salt og peber undervejs. Vend æblerne med persilleblade og server.
Endvidere:
- Kogte kartofler