Ingredienser500 g hakket oksekød – det er altså nemmere og hurtigere end at skulle braisere kalvehaler mm. men det skal naturligvis prøves på et tidspunkt150 g bacon – gerne et helt stykke fra slagteren600 hakket knoldselleri – Webmasteren vil nu mene at halvdelen med fordel kunne være bladselleri5 gulerødder1 rød/1 gul peber2 ds. Hakkede tomat3 fed hvidløg2 store løg80 g Rosiner5 kviste rosmarin5 kviste salvie2 spsk. balsamico3 dl. rødvin½ dl. piskefløde – her kan den altså godt tage lidt mere;)Chili efter smagSalt/peberOlie til stegningTilbehørØkologisk fuldkornspasta og en god parmesanStart med at skære bacon i tern, snit peberfrugterne og riv selleri og gulerødder i strimler og hak løg og hvidløg.Skær bacon i tern og svits den i en gryde til de er næste sprøde.Løg og hvidløg steges herefter gyldne i samme gryde.Herefter steget kødet til det er brunt.Smid selleri og gulerødder i gryden og lad det hele stege ca. tre minutterNu er det faktisk ret simpelt; resten af ingredienserne skal nemlig bare smides i nu – simpelthen og på én gangJeg viger igen fra opskriften, da jeg gerne ser, at retten simrer i 1½ times tid. Du kan også smide den i ovnen ved ca. 160 grader, hvis gryden tåler den slags.Nu koger det hele sammen til en skøn masse, hvis du har brugt chili så varmer det også lidt i den kolde tid.Prøv det – det smager vildt godt, rødvin og selleri giver en dybde, som jeg ikke før har oplevet i min Bolo!Bolognesen kan naturligvis også bruges i din lasagne – det vil du altså heller ikke fortryde!Jeg har i øvrigt hørt fra pålidelige kilder, at man bør drikke en go’ Chianti Classico til: