Blomsterbergs Medaljer
10 stk.
Ingredienser
Mørdej
- 300 g. hvedemel
- 100 g. flormelis
- 150 g. stuetempereret smør
- 1 æg
Vanilje creme
- 2.5 dl. sødmælk
- 0.5 vanilje stang
- 35 g. sukker
- 20 g. maizena
- 40 g. æggeblomme 2 stk.
Glasur
- 150 g. flormelis
- En anelse vand
Pynt & opbygning
- 150 g. jordbær marmelade
- 4 dl. piskefløde til flødeskum
- 30 g. finthakkede usaltede pistacie kerner
- 2 friske jordbær til pynt
Sådan gør du
Mørdej
- Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Dejen stilles koldt en ½ time. Den kolde dej udrulles relativt tyndt i rigeligt mel.
- Dejstykket udstikkes i ca. 20 stk. cirkler á ca. 7 cm. i diameter. Anvend gerne et glas eller lign….
- Cirklerne bages på bagepapir ved 200 grader til de er let gyldne, ca. 8 - 10 minutter. Bundene afkøles på en bagerist.
Vanilje creme
- 2 dl. af mælken koges op i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Kornene blandes med sukkeret & mases sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, maizena & den resterende ½ dl. mælk piskes godt. Tilsæt ægge blommerne & pisk igen.
- Når mælken koger kommes vanilje blandingen direkte op i gryden. Pisk rigtigt godt til cremen tykner dejligt. Cremen hældes straks i en beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, således at der ikke dannes kondens.
- Afkøl cremen helt i køleskab - minimum 2 timer. (Vaniljecremen skal anvendes samme dag eller efterfølgende dag).
Opbygning
- Piskefløden piskes til flødeskum (ikke for stiv). Flødeskummet kommes op i en sprøjttepose med stjerne tyl & sprøjtes sirligt i en høj krans på de 10 bunde. (Læg sprøjteposen med fløde-skum i køleskabet imens medaljerne bygges videre op…).
- Fyld 1 tsk. god jordbær marmelade i hver flødeskums krans. Den iskolde vaniljecreme piskes lind med et piskeris & kommes ligeledes op i en sprøjtepose med en mindre tyl. (Anvend gerne en engangssprøjtepose uden tyl!!).
- Vaniljecremen sprøjtes i flødeskums-kransen ovenpå marmeladen, således at "hullet" er helt fyldt ud.
- De 10 mørdejs "låg" stryges med glasur & drysses med finthakkede pistacie. "Lågene" lægges på som top. Afslut med en lille fløde rosette & en lille skive friskt jordbær. Opbevares i køleskab indtil servering
- Read more at http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=33217#D8MCzr0uiMvCudrz.99