Legeret krydderurtesuppe

Legeret krydderurtesuppe

4 pers.

Ingredients

  • masser af friske krydderurter
  • esdragon kørvel skovsyre og purløg
  • 6 dl. god hønsefond
  • 3 dl. piskefløde
  • 2 æggeblommer
  • 60 g. usaltet smør
  • muskatnød
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 8 vagtelæg
  • 2 skiver afskorpet sandwichbrød skåret i tern og ristede sprøde i smør

Instructions

  • Krydderurterne skylles, tørres og hakkes meget fint. Hønsefond og 2 dl. af fløden varmes op i en gryde og smages til med salt, peber og revet muskatnød. Æggeblommer piskes let i resten af fløden. Vagtelæggene koges kort inden serveringen i 2-3 minutter, pilles og deles i halve.
  • Æggeblommer/fløde piskes i den varme, men ikke kogende suppe, den må nu ikke koge mere. Krydderurterne tilsættes, og suppen serveres i hede tallerkner med de halve æg og de sprøde brødterninger.