Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. – eller til melsmagen er væk og cremen tykner.
Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle helt af i køleskabet.
Kiks
Hæld sukker, mel og smør i en skål og brug fingrene til at samle dejen. ‘Ælt’ derefter farven ind i dejen, brug evt. en ske, hvis du ikke vil have farve på fingrene.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir – dejpladen skal være ca. 3 mm. tyk.
Læg dejpladen i køleskabet til den er fast og stik herefter 12 cirkler ud (ca. 6 cm i diameter). Brug et glas eller en udstikker.
Læg de små dejplader tilbage i køleskabet til du skal bruge dem – de er lettere at håndtere, når de er helt kolde.
Vandbakkelser
Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom melet i, på én gang, og rør dejen kraftigt til den slipper gryde og ske.
Kom dejen i en skål og lad den køle af i ca. 5 min.
Pisk kraftigt, lidt efter lidt, ¾ af æggene i dejen.
Tilsæt evt. resten – dejen er blank og skal kunne formes til toppe.
Sæt dejen i 12 toppe på en plade med bagepapir (brug evt. en sprøjtepose).
Placer en ubagt kiks oven på hver vandbakkelse. Bag dem midt i ovnen – åbn ikke ovndøren under bagningen.
Tag en enkelt vandbakkelse ud og se om den holder formen. Hvis vandbakkelsen falder sammen, så bag de resterende et par minutter længere.
Tag herefter resten af vandbakkelserne ud og lad dem køle helt af på en bagerist.
Sådan samler du choux au craquelin fastelavnsbollerne
Pisk den kolde vaniljecreme igennem.
Pisk fløden til et fast skum og vend vaniljecremen heri.
Fyld cremen i en sprøjtepose med en stjernetylle.
Lav et lille hul i bunden af hver vandbakkelse – brug fx en lille saks.
Fyld vandbakkelserne næsten helt op med creme.
Fyld solbærmarmelade på en sprøjtepose, klip et lille hul i posen og sprøjt lidt marmelade i hver. ‘Luk’ hullet med lidt creme.
Drys fastelavnsbollerne med flormelis gennem en sigte.
Sprøjt små toppe af vaniljecreme på fastelavnsbollerne og drys med frysetørret hindbær. Server straks.