Hasselbagte kartofler

Hasselbagte kartofler

Ingredients

  • 20 Kartofler
  • Salt
  • 5 spsk. Olivenolie
  • 5 tsk. Paprika
  • evt. Hvidløg

Instructions

  • Kartoflerne skrælles og snittes. Snittene skal ligge med ca. ½ cm. afstand. Jo smallere snit, jo bedre bliver resultatet. Desuden skal snittene gå næsten gennem kartoflen.

Olieblanding

  • Olien blandes med meget salt og paprika, evt. hvidløg. Blandingen skal være ret fast, dog ikke mere end det stadig kan smøres ud på kartoflerne.
  • Kartoflerne pensles med blandingen og skal være godt dækkede på alle sider. Ovnen skal være forvarmet til 200 grader C. alm. ovn. Kartoflerne skal stege i 40 minutter eller til de er meget gyldne.

Tips

  • Mængden af kartofler er afhængig af, hvor mange der skal laves til, men generelt skal der bruges 250 - 400 g. kartoffel pr. person. Husk at kartoflerne svinder en del under bagning.

Notes

10 pers