Hummersuppe med cognac

Hummersuppe med cognac

Ingredienser
  

  • 1 hel kogt hummer 600-700 g
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • 80 g hvedemel
  • 5 dl hvidvin
  • ½ dl cognac
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 1 krydderbuket af frisk timian rosmarin, laurbærblade
  • ½ tsk. cayennepeber
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 l fiskebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 1 lille bundt purløg

Sådan gør du
 

  • 1. Flæk hummeren med en stor, skarp kniv. Placér kniven i ”krydset” mellem skjold og hoved. Skær først
  • igennem hovedet. Vær opmærksom på, at det kan sprøjte en del. Herefter skæres hummeren fra ”krydset”
  • ned igennem kroppen og halen. Fjern tarmstrengen i halen og mavesækken oppe fra hovedet (det er en lille
  • pose).
  • 2. Tag kødet ud af hummeren. Flæk kløerne, og tag kødet ud med en hummergaffel. Gem skallerne, og læg
  • kødet til side i en skål; sæt det på køl.
  • 3. Hak løg og hvidløg helt fint. Skær det grønne af porrerne, og fjern det yderste lag. Skyl dem grundigt. Hak
  • dem fint. Opvarm olien i en stor gryde. Svits hummerskallerne. Tilsæt løg, hvidløg og porrer. Svits ved høj
  • varme i 5-6 minutter. Drys mel over, og vend godt rundt. Hæld hvidvin og cognac i gryden, og kog ind i 3-4
  • minutter. Tilsæt tomatpuré, krydderbuket og cayennepeber.
  • Krydr med salt og peber. Hæld fiskebouillon i gryden, og skru ned til svag varme. Lad suppen simre i
  • ca. 30 minutter. Si suppen, hæld den tilbage i gryden, og varm den igennem med fløden.
  • 4. Anret suppen i suppeskåle, og læg hummerkødet i. Pynt med hakket purløg.

Noter

6 pers