Jordskokkechips

Ingredienser til jordskokkechips er:

6-8 jordskokker – afhængig af størrelse
5 deciliter fritureolie
Groft salt
Tørret timian

Sådan laver du lækre jordskokkechips i olie i gryde:

Jordskokkerne vaskes grundigt og besværlige knolde skæres fra. Husk at børste jordskokkerne, så du får jorden ud af alle kroge på dem.

Snit derefter jordskokkene i helt tynde skiver, hvor du med fordel kan anvende et mandolinjern.

Varm olien godt op i en gryde.

Kom de tyndtskårne jordskokker i, og steg dem et par minutter i olien. De må ikke blive for mørke, så hold øje med dem.

Bag også dine chips i passende hold, så du ikke har for mange i gryden ad gangen.

Fisk de færdige jordskokkechips op med en hulske, og læg dem på et stykke køkkenrulle.

Drys dem straks med groft salt og timian, og lad dem lige køle af et par minutter inden de nydes.