LAKS & HAVKATMOUSSE M. FISKESAUCE
6 pers
Ingredienser
- 375 gr. havkat filet
- 2½ dl. piskefløde
- 2 æg
- 250 gr. laks skåret i strimler
Sauce
- 2 skalotteløg
- 1 spsk. hvidvins eddike
- 5 dl fiskefond
- 4 dl piskefløde
- 1 bundt dild
- Citronsaft
- salt & peber
Sådan gør du
- Mousse
- Skær havkat filer små stykker, blend salt, peber, citronsaft. Æg & fløde tilsættes. lad blandingen hvile i 30 min. pensel 6 små forme, beklæd siderne og bunden med laks og derefter blandingen i midten. Bages i vandbad med folie over 25 min. ved 200 grader
- Sauce
- Sauter finthakket løg i smør, tilsæt eddiken. Kom fonden i, lad den koge med og jævnl saucen med fløde. Dilden hakkes fint og røres i, slut af med salt og peber.
- SERVERING Moussen vendes ud i midten af en tallerken og saucen hældes omkring, pynt af med dild