LAKS & HAVKATMOUSSE M. FISKESAUCE

LAKS & HAVKATMOUSSE M. FISKESAUCE

6 pers

Ingredienser
  

  • 375 gr. havkat filet
  • dl. piskefløde
  • 2 æg
  • 250 gr. laks skåret i strimler
Sauce
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk. hvidvins eddike
  • 5 dl fiskefond
  • 4 dl piskefløde
  • 1 bundt dild
  • Citronsaft
  • salt & peber

Method
 

  1. Mousse
  2. Skær havkat filer små stykker, blend salt, peber, citronsaft. Æg & fløde tilsættes. lad blandingen hvile i 30 min. pensel 6 små forme, beklæd siderne og bunden med laks og derefter blandingen i midten. Bages i vandbad med folie over 25 min. ved 200 grader
  3. Sauce
  4. Sauter finthakket løg i smør, tilsæt eddiken. Kom fonden i, lad den koge med og jævnl saucen med fløde. Dilden hakkes fint og røres i, slut af med salt og peber.
  5. SERVERING Moussen vendes ud i midten af en tallerken og saucen hældes omkring, pynt af med dild