Rør maizenamel, vaniljekorn og æggeblommer sammen i en skål. Bring sødmælk og sukker til kogepunktet og tag gryden væk fra varmen. Hæld lidt af mælken over i æggeblandingen, til der er nogenlunde lige meget af æggeblanding og mælk. Hæld derefter æggeblandingen op i resten af mælken i gryden og pisk det godt igennem. Fortsæt med at piske og sæt gryden tilbage på varmen. Når cremen når kogepunktet, er den færdigkogt. Tilsæt ½ dl neskaffe og smelt den i den varme creme. Stil cremen til afkøling. Fløden tilsættes senere.
Bland 1 æggehvide med sukkeret, til alt sukkeret er fugtigt og grødagtigt i konsistens. Arbejd marcipanen igennem på bordet, imens du lidt efter lidt tilsætter sukkergrøden. Det er yderst vigtigt, at der ikke kommer marcipanklumper i massen. Den færdige marcipanmasse justeres med sidste æggehvide, til du har en lind, ensartet og blank makronmasse. Makronmassen smøres ud til en bund (18-20 cm i diameter) og bages ved 175º i ca. 20 min.
Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Vej dejen af på bagepapir (200 g) og smør den ud til to bunde af samme størrelse som makronbunden. Bag bundene ved 220° i ca. 7 min., men hold øje med dem under hele bagningen.
Sammenlægning
Ret makronbunden og de 2 lagkagebunde til med en kagering, så du har 3 nøjagtigt lige store bunde. De afskårne kanter anvendes til at rette op med, når kagen lægges sammen. Pisk vaniljecremen glat og pisk ¼ liter piskefløde til et fast flødeskum. Vend det i vaniljecremen. Læg en stor skefuld flødecreme på makronbunden og smør den ud med en paletkniv. Hæft kanter af lagkagebund ude i kanten af makronbunden som støtter og holder på cremen. Læg mere creme på, smør ud og læg en lagkagebund lige ned på cremen. Fortsæt på samme måde og læg den sidste lagkagebund på cremen. Smør othellolagkagen, så den er glat af flødecreme hele vejen rundt på siderne.
Lun vandet og tilsæt kakaopulveret. Kom flormelis i lidt efter lidt, til du har en sej, lun chokoladeglasur. Smør et jævnt lag ud på toppen af kagen, uden at glasuren løber ned ad siderne.
Pynt til slut med flødeskum eller smørcreme.