Tærtedej
110 g Smør
80 g Flormelis
30 g Mandelmel
1 Æg
0,5 Vanilje stang
235 g Hvedemel
1 tsk. Salt
Frangipane
125 g Smør – blødt
100 g Rørsukker
2 Æg
75 g Mandelmel
15 g Hvedemel
1 Vanilje stang
1 tsk. Mendel ekstrakt
Rabarberfyld
300 g Rabarber
60 g Rørsukker
1 spsk. Majsstivelse
Marengs
3 bægre past. Æggehvide
100 g Sukker
Tærtebund
- Kom smør, flormelis, mandelmel (du kan sagtens blende nogle mandler fint), æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen. Pas på ikke at piske blandingen.
- Tilsæt resten af melet (175 g) og salt, bland tingene sammen hurtigt, og stop så snart dejen er ensartet.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er ca, 2-3 mm tyk. Læg den udrullede dej i køleskabet i ca. 30 min.
- Mens dejen køler laver du frangipane massen. Tænd ovnen på 180ºC
Frangipane
- Alle ingredienserne piskes sammen til en luftig masse.
- Tag den nu kolde tærte dej ud af køleskabet, lad den varme op i et par min. så den ikke knækker når du placere den i tærteformen.
- Placer din dej i tærteformen. Sørg for at dejen bliver trykket fast til kanterne (ikke mase) skær det overskydende dej af. Forbag tærten i ovnen i ca. 15 min. Mens den bager laver du dit rabarberfyld.
Rabarberfyld
- Skær din rabarber 2-3 cm. stykker og kom dem i en gryde sammen med rørsukker og majsstivelse og kog det op.
- Det skal koge til stykkerne bliver møre.
Tærten
- Kom rabarberstykkerne i din forbagte tærte sammen med frangipane, fordel det i tærten og kom den tilbage i ovnen i ca. 20-30 min. Når fyldet er lysebrunt på toppen er den færdig.
- Tag tærten ud og lad den køle af inden du befrier den fra formen.
Marengs
- I en ren skål, men rene piskeris pisker du hviderne. Når det begynder at skumme kommer du sukkeret i lidt ad gangen mens du pisker. Pisk ind til hviderne er helt stive og seje.
- Fordel din marengs over tærten og brænd den let med en gasbrænder. Har du ikke en brænder kan du sætte den i ovnen ved 250 grader ind til den er gylden på toppen – hold øje med den, pludselig går det hurtigt. Tærten er nu klar til servering 🙂
8 personer