Rødbedesuppe

Rødbedesuppe

Ingredienser

1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
2 skalotteløg
Laurbærblade, timian, persille, dild
700 g rødbede i tern
100 g kartofler i tern
100 g selleri i tern
1 dåse flåede tomater
1 liter hønsebouillon
½ dl balsamico
1 spsk honning
salt og peber
1 tsk røget paprika
Tilberedning
Opvarm olien og sauter løg, hvidløg og krydderurter.
Rens rodfrugterne og skær dem i tern. Svits rødbeder, kartofler og selleri sammen med løg og
hvidløg. Hæld flåede tomater i gryden sammen med hønsebouillonen. Tilsæt balsamico,
honning og røget paprika.
Kog suppen i 30 minutter under låg ved svag varme.
Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.
Server evt. med lidt cremefraiche

6 personer