SKØNNE HVIDLØGSBRØDS MUFFINS

SKØNNE HVIDLØGSBRØDS MUFFINS

Ingredients

  • 1250 ml mel
  • 350 ml danskvand stuetemperatur
  • 50 gram gær
  • 3 æg
  • 100 gram smeltet smør
  • 60 ml sukker
  • tsk salt
  • 400 gram revet cheddarost
  • 50 gram revet parmesanost
  • 2 håndfulde hakket persille
  • 3 fed hvidløg knust
  • 200-250 gram smeltet smør

Instructions

  • Kom gær og danskvand i røremaskinen og lad det stå i 5 minutter.
  • Rør lidt i det og kom herefter sukker, salt, æg og smeltet smør i. Rør godt.
  • Kom melet i og rør indtil du har en lækker og klistret dej. Sidst men ikke mindst skal den revet cheddarost i.
  • Når osten er rørt ind i dejen, så skal den dækkes til og lad den hæve i cirka 1 time.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Kom dejen ud på bordet med lidt mel og ælt en smule. Fordel herefter dejen i 20 stykker.
  • Rul alle stykkerne til fine runde boller.
  • Kom smør, parmesanost, persille og hvidløg i en dyb tallerken eller skål.
  • Dyb bollerne en efter en i tallerkenen og sørg for at der kommer godt med fyld fra tallerkenen på bollerne (se evt min video).
  • Placer bollerne i muffinform eller 2 muffinforme (der er kun plads til 12 i muffinformen, så 2 skal benyttes – de kan selvfølgelig også bages som boller i stedet for)
  • Når de alle er i deres forme, så er de klar til at blive bagt i ovnen i 16-18 minutter eller indtil de er godt gyldne.
  • De kan nydes varme og kolde, alene eller til en varm suppe eller tilbehør til en hovedret.
  • Velbekomme!

Notes

20 stk