1 stk slipset (købt på dyrbar.dk)
salt
Salsa Romesco:
Tre røde peberfrugter
150 gram tomater – så søde og krydrede som muligt
75 gram mandler
1-2 spsk sherryeddike
4 spsk god olivenolie
1 lille fed hvidløg
1 teske sød røget paprika
½ teske stærk paprika eller nogle dryp Tabasco
Evt ½ skive hvidt brød, opblødt i lidt vand (kan udelades)
½ teske salt
noget godt brød
Halvér tomaterne og vrid kernerne ud. Skær tomaterne groft, drys med lidt salt og lad dem dryppe af i en sigte. Pebrene grilles over åben ild eller i ovnen til skindet er sort og blistret. Fjern skind og kerner/ frøstol. Knug brødet fri for vand. Knus hvidløget med et knivsblad og hak det med kniven. Kom alle ingredienser i en minihakker eller food processor og blend kort, så alt er findelt men ikke smattet.
Server saucen ved stuetemperatur til det rødstegte Slips.