torsk med bacon

Torsk med bacon

Ingredienser
  

  • 600 gram torskefilet ca 2 stk.
  • 4 spsk tomatpesto
  • 4 skiver bacon
  • 4 porrer
  • 1 dl vand
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Hver filet deles i 4 fire vægtmæssigt lige store stykker. Torskestykkerne pensles med pestoen, og drysses med peber. Halestykkerne foldes en enkelt gang på langs, de fire baconskiver skæres midt over til 8 halve skiver, som strækkes ud til næsten fuld længde igen. Baconskiverne vikles om fiskestykkerne og lægges i et smurt ovnfast fad.
  • Porrerne renses og skæres ud i ca 8 cm længde, lægges i en anden foliebakke sammen med vandet, smør, olivenolie og lidt salt. Foliebakken dækkes med alufolie, inden den skal ud i grillen. Imens fisken og porrerne er på grillen, kan du koge en sauce. Fløden varmes op i en gryde sammen med resten af tomatpestoen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Saucen koges let op inden servering.

Ved grillen

  • Begge foliebakker stilles over indirekte varme, i ca 10-15 minutter.

Noter

Til 4 personer.