Tryllekartofler

Ingredienser

  • 4 bagekartoffel
  • 300 g hvidløgsflødeost
  • 4 skiver bacon
  • 1 løg, finthakket
  • 1 tsk timian, tørret
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian, til pynt

Kartoflerne skrubbes rene og skylles grundigt, hvorefter de prikkes gennem skrællen med en gaffel og derefter bages hele i ovnen ved 175 grader varmluft i 1 – 1 1/2 time. Mærk efter med en kødnål, hvornår kartoflerne er møre og klar.

Steg bacon på en pande ved mellemhøj varme på en pande til det er sprødt og læg det derefter på et stykke køkkenrulle.

Kom løgtern på panden og steg løgene bløde sammen med olivenolie.

Skær bacon i små tern og bland bacon og løg. Halver kartoflerne og udhul dem, så der kun er skallen tilbage.

Kom ‘kartoffelkødet’ i en skål og mos det godt sammen med hvidløgsosten, så det bliver lækkert cremet.

Rør bacon og løg i, og fordel det hele tilbage i de halve kartoffelskaller.

Drys med tørret timian og sæt kartoflerne i ovnen igen, og bag dem 10-15 minutter ved 175 grader varmluft. Pynt med frisk timian inden servering.