4-Dobbelt Chokolade Brownies
Chokolade brownies når de er bedst
Ingredienser
- 160 g. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 4 spsk vanillesukker
- 8 spsk mørk kakaopulver
- 200 g. smør
- 500 g. chokolade
- 200 g. sukker
- 200 g. brun farin
- 6 store æg
- Et mellemstort fad
Sådan gør du
- Bland melet, bagepulveret, vanillesukker og kakaopulver sammen i en skål.
- Klargør fadet, da der ikke vil være tid til det senere, da dejen begynder at størkne. Tænd for ovnen.
- Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt chokoladen i små stykke stykker. Når massen er flydende tilsættes sukker og brun farin. Sluk for varmen og når massen er køle tilstrækkeligt af, tilsættes æggene. Massen må ikke være for varm, da æggene så bliver til "spejlæg". Tilsæt herefter melblandingen, rør godt og hæld massen over i formen.
- Stil dejen i ovnen og kontroller jævnligt, at den ikke har fået for meget. Hvis man kan stikke en gaffel i kagen, og der hænger noget ved, når man tager den op, har den ikke fået nok.
- Kagen serveres bedst lige efter fryseren sammen med noget vanilieis, kaffe eller flødeskum. Server gerne i små stykker, da den ligger tungt i maven.
Noter
Ovnen skal stilles på 170 grader.