Pæretærte med bagt marcipan creme
Ingredienser
- Mørdej
- 150 g hvedemel
- 100 g smør
- 2 spsk. flormelis
- 1 æggeblomme r
- 1 spsk. koldt vand
- Creme
- 150 g Original ODENSE Marcipan
- DKK 34 95
- 100 g flormelis
- 75 g smør
- 1 æg
- ½ dl piskefløde
- 3-4 halve pære r (fra dåse)
Sådan gør du
- Mørdej: Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskab ca. 1 time.
- Creme: Riv marcipanen groft og bland med flormelis. Tilsæt smør og vend det sammenpiskede æg og piskefløde forsigtigt i cremen.
- Rul dejen ud og kom den i en smurt springform (ca. 22 cm), så dejen går helt op ad siderne.
- Kom cremen i formen, skær hver pære i 4 stykker og læg dem ovenpå.
- Bagetid ca. 30-40 minutter i en 200° C varm ovn.
- Servér tærten kold med is, creme fraiche eller flødeskum.
Noter
8 pers