Ingredienser
Method
- Kartofler
- Skyl og rens kartoflerne grundigt
- Læg kartoflerne i en gryde med rigeligt saltet vand og eventuelt et par dildkviste
- Kog kartoflerne i 10-12 minutter efter størrelse
- Tag kartoflerne af varmen, og lad dem blive i gryden i 5-10 minutter i det varme vand
- Kartoflerne er færdige når du kan stikke en nål ubesværet igennem, men skridtet inden kartoflerne er helt "smattede"
- Sæt kartoflerne på køl til de skal bruges (skal det gå stærkt kan koldt vand bruges til nedkøling)
- Når kartoflerne skal bruges, skæres de i mundret størrelse
- Hæld kartoflerne i en stor skål
- Grøntsager
- Bælg ærterne
- Skyl og rens grøntsagerne
- Hak grøntsagerne i mindre stykker, som du finder passende (hak lige forårsløgene fint for dine medspiseres skyld)
- Hæld grøntsager og ærter i skålen med kartofler og bland nænsomt
- Dressing
- Skyld krydderurterne og hak dem meget fint
- Bland olie og eddike sammen, og rør grundigt til det har en homogen masse.
- Tilsæt ravigottesauce og rør igen
- Hæld krydderurter i dressingen og rør godt rundt
- Smag til med salt og peber
- Tilsæt dressingen lige inden servering i skålen med kartofler og grøntsager, og rør rundt, så dressingen fordeles nogenlunde ligeligt
- Broccolisalat med bacon
- Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sukker og citronsaft .
- Smag til med lidt salt, peber, sukker og lidt ekstra citronsaft - dressingen skal være lidt sødlig.
- Åben din dåse med ananas, hæld ananasstykkerne i en skål og læg rosiner i blød i lagen fra ananas - de skal ligge i blød i en halv times tid.
- Skær bacon i små stykker/tern og steg den sprød
- Skyl og rens broccolien grundigt, og skær/pil den i små broccolibuketter.
- Skær æbler i mundrette bidder (du kan skrælle æblet, hvis du foretrækker dette) .
- Hæld broccolibuketter, æblestykker, rosiner og ananasstykker i dressingen, og vend den sammen - lad den stå på køl til den skal spises.
Noter
4 pers