Broccolisuppe
Ingredienser
- 2 løg grofthakket
- 2 fed hvidløg knust
- 1 spsk olivenolie
- 4 kartofler skrællede og skåret i tern
- 1 broccoli skåret i grove stykker, inkl det meste af stiklen (gem en smule fine buketter til topping)
- 1 tsk timian tørret
- 1 liter grøntsagsboullion
- 1 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 dryp æbleeddike eller citronsaft
- Topping
- Sprød bacon skåret i små stykker (kan undlades)
- lidt frisk broccolibuketter
- æbler i tern vendt i citron saft med honning
- ristede græskarkerner
Sådan gør du
- Kom løg, hvidløg og olie i en gryde og sauter ved middel varme til løgene er bløde og klare. Kom derefter kartoffeltern, grøntsagsbouillion, lidt salt og timian i gryden. Kog op og lad det simre under låg i 15 minutter, hvorefter broccoli tilsættes og koges med i 5 minutter.
- Blend hele suppen grundigt, tilsæt fløde og smag til med salt og peber – hvorefter suppen blendes godt igennem igen.
- Server med de lækre toppings.
Noter
4 pers