LAKS MED BACONSVØB M. SPINAT OG STEGTE BØNNER MED HASSELNØDD
Ingredienser
- 800 g Laks i skiver/stykker
- 2 pk. bacon
Grønsager
- 1 ps. frisk el. frosen spinat
- 1 ps. frosne bønner
- 100 g hasselnødder
Krydderurte mayo
- 2 pastauriserede æggeblommer
- 1,5 dl rapsolie
- citronsaft af ½ citron
- 1 fed presset hvidløg
- ½ tsk. honning
- 2-3 spsk.hakkede kryderurter basilikum.
- salt & peber
Sådan gør du
- Flå skindet af lakse stykkerne og rul to skiver bacon om hvert stykke, så det er hel dækket. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir og stille den i ovnen ved 220 grader i 15-20 min. til laksen er sprød, men ikke længere tid end 15-20 min, for ellers bliver laksen tør.
- Damp spinaten i ca. 5 min i en gryde med tætlukket låg ved at smelte lidt smør i bunden af gryden og lægge spinaten her i med låg på. el. som anvist på pakken. Smages til med salt og peber.
- Hæld æggebommerne i en skål og mål olien af i en lille kande. Tænd elpiskeren og pisk i blommerne, lad olien hælde/dryppe i lidt ad gangen i en tynd stråle, imens du pisker kraftigt ellers skilder den. Gør dette til al olien er hældt i. Stop elpiskeren og bland hvidløg, krydderurter, citronsaft, honning og salt og peber i og pisk det sammen. Stilles koldt indtil servering.
- Kog bønnerne 1-2 min. lad vandet dryppe helt af. rist de hele hasselnødder på en tør pande og hak dem herefter. Steg nu bønnerne på en varm pande i lidt olie et minutstid. Drys de hakkede nødder over ved servering.
Noter
8 pers