Butterdejsstænger

Butterdejsstænger

Ingredients

  • 1 rulle butterdej
  • 40 g parmesan eller anden hård ost med smag
  • 2 spsk mælk
  • 1 spsk birkes
  • 1 spsk sesam

Instructions

  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Pak butterdejen ud. Lad den ligge på det medfølgende bage-papir. Skær den i 1 cm brede strimler med en skarp kniv.
  • Riv osten. Pensl dejen med mælk.
  • Drys parmesan ud på dejen - og sesam over den ene halvdel, birkes over den anden. Vrid strimlerne, så de bliver snirklede og læg dem på bagepapir på 1-2 bageplader.
  • Drys de kerner og osten, der ligger tilbage på bagepapiret, over stængerne.
  • Bag dem i ca. 12 min. - de skal tage farve og være helt sprøde, før de tages ud af ovnen. Afkøl dem og spis dem samme dag, de er bagt.
  • TIP: Drys evt. paprika, chili eller finthakkede valnødder over stængerne.