Chokolade-hasselnøddekage

Chokolade-hasselnøddekage

Ingredienser
  

  • Hasselnøddepraline
  • 200 gram hasselnødder
  • 175 gram sukker
  • chokolade/hasselnøddekage
  • 60 gram smør
  • 280 gram mørk chokolade 70% finthakket
  • 120 gram ristede hasselnødder
  • 40 gram flormelis
  • 30 gram cacao
  • 170 gram sukker
  • 100 gram hasselnøddepraline
  • 6 æggeblommer
  • 2 spsk ekspressokaffe
  • 1 vaniljestang
  • 6 æggehvider
  • 5 spsk sukker
  • evt. mørk chokoladesauce ved servering

Method
 

  1. Hasselnøddepranline
  2. Bred hasselnødderne ud på en bradepande, beklædt med bagepapir.
  3. Rist nødderne midt i ovnen ved 150 grader i ca 10 minutter eller indtil hinden skiller fra kernen.
  4. Lad dem afkøle et øjeblik, før hinden gnides af. Varm en pande op, og begynd med at hælde 1/3 af sukkermængden på panden. Lad det smelte til en ensartet farve, hæld derefter 1/3 mere på og lad det smelte. Slut af med den sidste del.
  5. Tilsæt de varme hasselnødder og vend det hele hurtigt rundt med en ske. Hæld nødderne over på bagepapir, og lad dem køle af. Slå nødderne i stykker og kom dem herefter i en food-processor til de får en konsistens som en pasta.
  6. Chokolade - hasselnøddekage.
  7. Beklæd en springform med bagepapir i bunden, smør siden af formen med smør og drys med lidt sukker. Hæld den overskydende sukker fra. Stil formen til side. Smelt smørret i en gryde og kom chokoladen i. Kom hasselnødder, flormelis og cacaopulver i en food-processer og kør det til en fin pulver. Pisk æggeblommerne i den smeltede chokolade, en af gangen. Tilsæt pralinen, ekspressokaffe og vaniljekorn.
  8. Pisk æggehviderne skummende i en anden skål og tilsæt gradvist sukker, og pisk det stift. Vend de tørre ingredienser i, og vend til sidst de piskede æggehvider deri. Hæld dejen i den smurte form og bag kagen ved 170 grader i 45 minutter. Server kagen som den er, eller med mørk chokoladesauce til.

Noter

6 pers