Chokolade-hasselnøddekage
Ingredienser
- Hasselnøddepraline
- 200 gram hasselnødder
- 175 gram sukker
- chokolade/hasselnøddekage
- 60 gram smør
- 280 gram mørk chokolade 70% finthakket
- 120 gram ristede hasselnødder
- 40 gram flormelis
- 30 gram cacao
- 170 gram sukker
- 100 gram hasselnøddepraline
- 6 æggeblommer
- 2 spsk ekspressokaffe
- 1 vaniljestang
- 6 æggehvider
- 5 spsk sukker
- evt. mørk chokoladesauce ved servering
Sådan gør du
- Hasselnøddepranline
- Bred hasselnødderne ud på en bradepande, beklædt med bagepapir.
- Rist nødderne midt i ovnen ved 150 grader i ca 10 minutter eller indtil hinden skiller fra kernen.
- Lad dem afkøle et øjeblik, før hinden gnides af. Varm en pande op, og begynd med at hælde 1/3 af sukkermængden på panden. Lad det smelte til en ensartet farve, hæld derefter 1/3 mere på og lad det smelte. Slut af med den sidste del.
- Tilsæt de varme hasselnødder og vend det hele hurtigt rundt med en ske. Hæld nødderne over på bagepapir, og lad dem køle af. Slå nødderne i stykker og kom dem herefter i en food-processor til de får en konsistens som en pasta.
- Chokolade - hasselnøddekage.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, smør siden af formen med smør og drys med lidt sukker. Hæld den overskydende sukker fra. Stil formen til side. Smelt smørret i en gryde og kom chokoladen i. Kom hasselnødder, flormelis og cacaopulver i en food-processer og kør det til en fin pulver. Pisk æggeblommerne i den smeltede chokolade, en af gangen. Tilsæt pralinen, ekspressokaffe og vaniljekorn.
- Pisk æggehviderne skummende i en anden skål og tilsæt gradvist sukker, og pisk det stift. Vend de tørre ingredienser i, og vend til sidst de piskede æggehvider deri. Hæld dejen i den smurte form og bag kagen ved 170 grader i 45 minutter. Server kagen som den er, eller med mørk chokoladesauce til.
Noter
6 pers